bezár
 

zene

2024. 08. 27.
Szerdán kezdődik a SZIN fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szerdán kezdődik a SZIN fesztivál Szerdán nyitja meg kapuit az 56 éves múlttal rendelkező Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN), ahol mások mellett Zara Larsson, Armin van Buuren és Kamrad is fellép.

A fesztivál négy napon át, augusztus 28-tól 31-ig tart az újszegedi Partfürdő területén. Tíz zenei színpadon, több mint 200 előadó lép fel, valamint a fesztivál Civil Falujában csaknem 40 civil szervezet mutatja be tevékenységét különböző aktivitásokkal, beszélgetésekkel és egyéb programokkal - közölte Kolonics Erika, a fesztivál igazgatója az MTI-vel.

prae.hu

Az igazgató elmondta, az előzetes jegyvásárlások alapján a látogatók száma megközelíti a tavalyi rekordrészvételt, szombatra pedig teltházat várnak.

A nemzetközi sztárok mellett a magyar könnyűzenei előadók színe-java is fellép: mások mellett 30Y, Dzsúdló, a Follow The Flow, a Margaret Island, Rúzsa Magdi, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Halott Pénz, a Honeybeast, Manuel, a Punnany Massif, a Valmar, Krúbi, Majka, a Wellhello, a Pogány induló, Azahriah, az AWS, a Bagossy Brothers Company, a Beton.Hofi, ByeAlex és a Slepp, a Magna Cum Laude, és Rácz Gergő is.

Az idei fesztiválon újdonságnak számít, hogy létrehoztak egy SZIN EXTRA klubtagságot, amelyre a legnagyobb fesztiválrajongók tudnak regisztrálni, és ezzel a tagsággal első kézből kaphatják meg a fesztivállal kapcsolatos újításokat, exkluzív információkat - ismertette Kolonics Erika.

A fesztivál sajtóbejárásán kiosztott közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a SZIN idén elindított egy "Légy jelen!" kezdeményezést is, aminek az a mondanivalója, hogy a mobiltelefonok mellőzésével minőségibb, teljesebb koncertélménnyel lesznek gazdagabbak a látogatók. Mint írták, a mobilhasználat elhagyása erősíti a közönség közötti interakciót.

A Szegedi Ifjúsági Napok a legnagyobb múltú hazai fesztivál, története 56 évvel ezelőtt 1968-ban indult, és három korszakra osztható. Az első a Kommunista Ifjúsági Szövetség, az MSZMP ifjúsági szervezete alatt működött 1989-ig. A rendszerváltás azonban elsodorta a KISZ-t, vele együtt az ifjúsági rendezvényeket is. A második korszakában a SZIN-t Szurdi Zsolt, a szegedi Rock Klub egykori vezetője karolta fel, és próbálta életben tartani különböző helyszíneken, mintegy tíz évig, de támogatás hiányában a szervezők a végén már képtelenek voltak megrendezni az eseményt. Harmadik szakasza 2002-ben kezdődött, amikor a városvezetés felélesztette a fesztivált, amely helyszíne a Partfürdő lett. A hazai zenekarok már számoltak a szegedi bulival, majd lassan felfedezték azt a nemzetközi fellépők is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában

Más művészeti ágakról

Kiss Judit Ágnes: Tujaszörny és nyírfakobold, Pagony, 2024
Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés