bezár
 

színház

2024. 08. 26.
Hat nagyszínpadi előadással készül az új évadra a Hevesi Sándor Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hat nagyszínpadi előadással készül az új évadra a Hevesi Sándor Színház Hat nagyszínpadi produkcióval készül a 2024-2025-ös évadra a Hevesi Sándor Színház, amelynek műsorán vígjáték, történelmi dráma, musical és bűnügyi komédia is szerepel - közölte a teátrum igazgatója a hétfői évadnyitó társulati ülésen.

Besenczi Árpád elmondta, a szezont szeptemberben Ray Cooney darabjával, a Páratlan páros című komédiával nyitják. Októberben a Sárkányszív című történelmi musicalt mutatják be, ami a rock zene segítségével Nagy Lajos és Luxemburgi Zsigmond időszakába repíti a nézőket. A darabot Moravetz Levente rendezi, a főszerepet Sasvári Sándor játssza. Novemberben az Életrevalók című filmből készült színpadi adaptációt láthatja a közönség. Januárban Shakespeare klasszikus művét, a Rómeó és Júliát Mihály Péter állítja színpadra. Februárban a Nyolc nő című bűnügyi komédiát tűzik műsorra. Az évadot áprilisban a Hotel Menthol című musicallel zárják.     

Szkéné színház

A fiatalabb korosztályt Az ifjú Mátyás című zenés-történelmi színművel, valamint a Bőröndmese című mesemusicallel várják. Tájékoztatása szerint szeptembertől bevezetik a nyugdíjas bérletet, amit Egervári Klára színművészről, a színház örökös tagjáról neveztek el. Az Egervári-bérlet előadásait szombatonként 15 órakor tartják majd.

A társulat Nyíregyházán, a Vidor Fesztiválon az Indul a bakterház című bohózattal lép fel. Ugyanezzel a produkcióval mutatkoznak be Veresegyházán, a Mézesvölgyi Nyár elnevezésű rendezvényen - tette hozzá.

Besenczi Árpád az évadnyitó társulati ülésen a színház életében történt változásokról is beszámolt. Elmondta, hogy Szabó József gazdasági igazgató - aki több évtizeden át látta el feladatát - nyugdíjba vonul. Munkakörét Némethné Andor Katalin veszi át. Kitért arra, hogy februárban lejár ötéves igazgatói mandátuma, a poszt betöltésére az önkormányzat pályázatot írt ki. Az új vezető személyéről az októberi közgyűlésen döntenek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Esszésorozat Juhász Ferencről – második rész
Újra nagyvásznon Tarr Béla Panelkapcsolat című filmje
Kritika Kemény Lili Nem című regényéről
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés