bezár
 

színház

2024. 08. 24.
Családi fesztivállal kezdődik a Kolibri Színház új évada
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Családi fesztivállal kezdődik a Kolibri Színház új évada Hagyományosan az egész napos, ingyenes Kolibri Fesztivállal veszi kezdetét szeptember 7-én a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház új évada, amely három új bemutatóval és korosztályos előadásokkal is várja a közönséget.

Az évadnyitó családi rendezvényen a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb hazai és határon túli képviselői fogadják a közönséget - tájékoztatta a teátrum az MTI-t pénteken.

Szkéné színház

Fellép Fabók Mancsi Bábszínháza, a pécsi MárkusZínház, a veszprémi Kabóca Bábszínház és Écsi Gyöngyi Árgyélus Meseszínháza. A házigazda Kolibri Színház a fesztiválon Urbán legendák - A tartozás címmel legfrissebb ifjúsági produkcióját mutatja be, míg a KIMI-Kolibri Stúdió végzett hallgatói a Ki a legjobb manó? című előadást hozzák el az eseményre.

Az új évad első nagyszínpadi bemutatója a Margit Auer nagysikerű meseregényéből készült közönségkedvenc előadás folytatása, a Mágikus állatok iskolája 2. - A kísértetfolyosó lesz. Az előadást Horváth Péter színpadi adaptációja alapján Novák János rendezi. A kisiskolásoknak szóló, izgalmas fordulatokkal teli zenés mesejáték zenei vezetője Darvas Benedek, az előadás bemutatóját október 19-én tartják - közölték.

November végétől látható a Kolibri Fészekben a Nyúl és medve című előadás, amelyet Julian Gough fergeteges humorú könyve alapján, Horváth Péter átiratában Szívós Károly visz színre a 3-6 éves korosztály számára. A kortárs ír szerző nem szokványos mesekönyve humorral ötvözi a klasszikus mesék jellegzetes "báját", valamint a Micimackóból már ismerős bonyolult vicces karaktereket a David Attenborough-természetfilmekben megjelenő valósággal - olvasható a tájékoztatóban.

Igen, igen, igen címmel jövő év februárjában mutatják be Vidovszky György új ifjúsági rendezését, amely Eleanor Bishop és Karin McCracken Yes Yes Yes című kortárs színdarabja alapján készül. Az előadás az egészséges kapcsolatok, a vágy és a beleegyezés göcsörtös és szükséges témáit járja körül.

A tájékoztató idézi Novák János igazgatót, aki kiemelte: a teátrum idén is részt vesz a terézvárosi TE!Feszten, amelyen augusztus 24-én Nizsai Dániel Vitéz László című produkcióját láthatja a közönség. A TE!Feszten valamint a szeptember 7-i Pozsonyi Pikniken is találkozhat a közönség a Kolibri Színház standjával, ahol megvásárolhatók lesznek az új évad előadásaira szóló jegyek és bérletek - csakúgy, mint az évadnyitó Kolibri Fesztiválon - mondta Novák János.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Esszésorozat Juhász Ferencről – második rész
gyerek

Shonna Ines és Agócs Írisz részvételével
Kulturális hanyatlás?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés