bezár
 

színház

2024. 08. 23.
Három új produkció a pécsi Bóbita Bábszínház ősszel induló évadában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három új produkció a pécsi Bóbita Bábszínház ősszel induló évadában Három premierrel, egy felújított darabbal és a korábbi években bemutatott produkciókkal készül az ősszel induló új évadra a pécsi Bóbita Bábszínház - tájékoztatta a társulat az MTI-t csütörtökön.

A baranyai vármegyeszékhelyen több mint hatvan esztendeje működő intézmény évadajánlója szerint elsőként október 5-én tekinthet meg új előadást a közönség. A négy éven felülieknek szóló, Aranyszívű Juliska című darabot Sramó Gábor rendezi, és Papp Melinda írta a magyar népmese alapján. Az előadásban Szalai Barbara, Papp Melinda, Várnagy Kinga, Szabó Dalma működik közre.

Szkéné színház

Novembertől tekinthető meg a Markó Róbert tollából megszületett A kőszív című, megható, öt éven felülieknek szóló történet. A Papp Melinda, Szalai Barbara, Arató Máté, Matta Lóránt, Rácz Attila szereplésével színre kerülő, a vásári komédia köntösébe bújtatott darabban a feleségével és gyermekeivel nagy ínségben élő Szénégető Péter egy nap elindul, hogy gazdagságért, palotáért, pénzért elcserélje a szívét kőszívre, de kiderül, hogy ami az életben az igazán fontos, az "valahol a szívünk táján" van.

Jövő tavasszal mutatják be Andersen klasszikusa nyomán a Pöttöm Panna című darabot a négy éven felülieket megcélozva. A művet Schneider Jankó, a rendező írta át bábszínpadra, a darabban Szalai Barbara, Várnagy Kinga, Szabó Dalma, Novák Flóra, Arató Máté, Rácz Attila és Tatai Gergő szerepel.

A műsoron tartott előadások között lesz a többi között a Dzsungelmese, avagy Kisoroszlán keresi a sörényét című, felújított darab, valamint a Lenka és Palkó, a Szép Cerceruska, a Pityi Palkó, valamint komplex színházi nevelési előadásként Az ajándék.

Mindezeken túlmenően a Kacor király, a népszerű Torzonborz és a holdrakéta, Az elveszett szaloncukor, a Menjünk, menjünk Betlehembe! is a repertoár részét képezi majd, ahogy az olyan közkedvelt "pöttömszínházi" produkciókat is játsszák még, mint a Szivárványhinta, a Tipegő-topogó, az Icurka-picurka, a Cini-cini muzsika, a Dödölle.

A bábszínház az előadások mellett óvodásoknak és iskolásoknak kézműves- és bábkészítő foglalkozásokat, összművészeti előadásokat, szabadtéri játékokat kínál, továbbá az ifjúsági és a felnőtt korosztályt foglalkoztató témákat bemutató programokat is tart.

A teátrumban idén és jövőre is nyílik kiállítás: szeptember 14-én centenáriumi kiállítással tisztelegnek a 100 éve született híres bábművész, Kós Lajos emléke előtt, január 11-től pedig a Robin Hood című előadás díszleteiből és bábjaiból nyílik tárlat a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben működő bábszínház épületében.

Az előző évben a társulat 232 előadásán csaknem 32 ezer nézőt látott vendégül, művészei a székhelyen kívül közel hetven - köztük öt külföldi - helyszínen léptek fel - tájékoztatta az MTI-t az intézmény.

Az előadásokról, a jegy- és bérletárakról részletes tájékoztatás az intézmény honlapján, a bobita.hu címen olvasható.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Újra nagyvásznon Tarr Béla Panelkapcsolat című filmje
Esszésorozat Juhász Ferencről – első rész
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés