bezár
 

art&design

2024. 08. 23.
Európai galériák is bemutatkoznak a Budapest Contemporary Képzőművészeti Vásáron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Európai galériák is bemutatkoznak a Budapest Contemporary Képzőművészeti Vásáron A hazai 30 galéria mellett 12 magasan jegyzett európai galéria, valamint a legkeresetebb művészek is bemutatkoznak a Budapest Contemporary Képzőművészeti Vásáron (BCT) szeptember 26. és 29. között a Bálnában, Budapesten.

A kortárs művészeti seregszemlén a kiállítás és vásár mellett kétnapos művészeti konferencia, felnőtteknek és gyermekeknek szóló edukációs programok és tárlatvezetések is várják az érdeklődőket - tájékoztatták a szervezők az MTI-t csütörtökön.

prae.hu

A tájékoztató idézi Tausz Ádámot, az esemény főszervezőjét, aki azt mondta: a BCT átfogó képet ad a magyar progresszív kortárs alkotói közösségről. "Fontos célkitűzésünk, hogy csak minőségi alkotások és galériák jelenhessenek meg, ezért a rendezvény magas színvonaláról szakmai bizottság gondoskodik" - hangsúlyozta.

A seregszemlén az érdeklődők megtudhatják, hol jár most és hova tart a hazai és európai kortárs művészet. Néhány tízezer forintba kerülő minőségi műtárgyak mellett nagy értékű, több milliós alkotásokat is meg lehet vásárolni az eseményen - írják.  

Idén kétnapos konferencia is szerepel a programban a művészet és a üzleti világ kapcsolatáról, lesznek exkluzív tárlatvezetések, és jótékonysági online aukciót is tartanak a szervezők a kiállító galériák által felajánlott műtárgyakból az Axioart felületén. A befolyt összeggel az autizmussal élők támogatására létrejött Autistic Art Alapítványt támogatják - olvasható a tájékoztatóban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés