bezár
 

film

2009. 10. 04.
Országos függetlenfilm fesztivál Sóstógyógyfürdőn
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ötven alkotást láthatnak az érdeklődők az év legrangosabb független filmes rendezvényén, az 56. Országos Függetlenfilm Fesztiválon, amelyet október 8. és 11. között rendeznek meg Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

Kozlov Sándor, az Agency38 Kulturális Kommunikációs Ügynökség munkatársának tájékoztatása szerint a fesztiválon 25, a regionális szemléken díjazott és onnan továbbjuttatott, valamint 19, közvetlen nevezésekből az elő zsűri által kiválasztott, emellett 6 ismeretterjesztő filmet vetítenek.

A Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) rendezvényén résztvevő filmeket 182 alkotásból választották ki. A dunántúli, a kelet- és dél-magyarország, valamint a budapesti regionális szemléken vetített 100 filmből minden negyediket juttatott tovább Sóstógyógyfürdőre a szakértő ítészekből álló zsűri. A nyírségi fesztiválra közvetlenül benevezett 70 műből pedig 19-et választottak ki. Emellett egy tucat ismeretterjesztő filmmel is pályáztak az alkotók, s azokból a versenyprogram mellett 6-ot mutatnak be egy tematikus információs blokkban.

A négynapos fesztiválnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai, Közművelődési és Képzési Intézet Park Szállodája ad helyet, ahol október 8-án a nyitó filmvetítésen Tóth Barnabás első nagyjátékfilmjét, a Rózsaszín sajtot tekinthetik meg az érdeklődők. A rendező már több kisfilmmel bizonyította tehetségét, számos díjat nyert, s ezúttal alkotótársaival együtt közönségtalálkozón is válaszol a nézők kérdéseire.

Tóth Barnabás mellett a nevesebb alkotók közül Bordás Róbert, Csuja László, Falvay Miklós, Igor és Iván Buharov, Káldy László, Kotnyek István, Légrádi Dániel, Lichter Péter, Simonyi Balázs és Szirmai Márton filmjét is vetítik az 56. Országos Függetlenfilm Fesztiválon.

A négynapos sóstógyógyfürdői rendezvényt további programok színesítik, így a fesztivál ideje alatt megtartják a 4. Országos Független Pálinkaversenyt, s lesznek tóparti zenés esték és táncos éjszaka, továbbá előadás hangzik el a YouTube-ról.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés