bezár
 

zene

2024. 08. 15.
Cseh Tamás emlékét idézik meg Bakonybélben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cseh Tamás emlékét idézik meg Bakonybélben Cseh Tamás emléke előtt tisztelegve rendezik meg tizedik alkalommal az Énekmondó emlékezete elnevezésű zenés, kulturális családi programot Bakonybélben szombaton - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint a Cseh Tamás által egykor életre hívott, indián hagyományokat követő közösség értékeit jelenítik meg az egész napos program során. Lesz lovasbemutató, indián meséket és játékokat ismertető könyvtárkuckót állítanak fel, valamint koncertek és színházi előadások is várják az érdeklődőket.    

prae.hu

Délelőtt a Salföldi Kopjások hagyományőrző lovasbemutatója és a környezetvédelem jegyében zajló kézműves foglalkozások várják a családokat. Délután a MárkusZínház tart bábelőadást Mátyás király szárnyai címmel.     

A régizenei hagyományt idézi meg a Musica Historica Együttes, majd Regős Mátyás és Vértesi Ferenc előadásában a Fedon-dalok mutatják be a Cseh Tamás-i hagyomány jelenlétét a kortárs zenében, végül Cseh Tamás és Csengey Dénes egyetlen közös lemezének, a Mélyrepülésnek a megszületését jeleníti meg Tóth András színművész monodrámája négy zenésztársának kíséretével.     

Este a tábor múltját felelevenítő, Mozgó árnyékok és hangok a bakonyi indián első harminc évéből című filmet vetítik, ezt követően a tábortűz mellett Mülhauser Martina énekel.     

A programok ingyenesen látogathatók.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

art&design

A tizenkettedik European Remembrance Symposiumról
irodalom

Műfajok, művészeti ágak, médiumok keveredése Milosevits Péter életművében
Esszésorozat Juhász Ferencről – első rész
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés