bezár
 

zene

2024. 08. 12.
Erősíti világzenei vonalát idén a Vidor Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Erősíti világzenei vonalát idén a Vidor Fesztivál Húsz helyszínen százhúsz programmal, az elmúlt évekhez képest több világzenei és könnyűzenei koncerttel, színházi előadásokkal, irodalmi és szabadidős programokkal várja az érdeklődőket augusztus 23. és 31. között a 23. Vidor Fesztivál Nyíregyházán.

Az eredetileg a világzenei szcéna sokszínűségét is bemutatni hivatott rendezvény ebben az évben kicsit visszatér a gyökerekhez, a közönség kérésére augusztus végén a korábbi évekhez képest több világzenét játszó együttest hívtak meg a nyírségi nagyvárosba - mondta el Kirják Róbert, a rendezvényt szervező Móricz Zsigmond Színház igazgatója az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón.

prae.hu

Az első ezek közül az augusztus 24-én színpadra lépő zöld-foki-szigeteki együttes, a Tabanka lesz, melynek Rotterdamban élő tagjai a funana zenei stílust pop- és jazzelemekkel keverik. Látható lesz a Kossuth téri nagyszínpadon a Stefania Allstars, amelynek Latin-Amerikából származó tagjai salsa, boogaloo, chachacha és son montuno latin tánczenét játszanak majd a közönségnek. Az indiai zenéből ad ízelítőt a Dhoad Gypsies of Rajasthan: a hagyományos viseletbe öltözött zenekari tagok egy komplett színpadi show-val, táncosokkal és egy tűznyelővel érkeznek Nyíregyházára.

A Vidor Kertben a világzenét a jazzel ötvöző Hakumba és az afrikai Moribaya lép majd fel, a hazai könnyűzenét pedig ismert együttesek, például a Nox, Geszti Péter, Gáspár Laci, a Parno Graszt, a 4S Street, a Firkin, Delhusa Gjon és a Kozmix képviselik. Látható lesz az Edda musical, fellépnek a helyi zenekarok, de számos helyszínen lesznek kulturális programok és kiállítások is: gyerek-, tánc-, és bábszínházi előadások, kincskereső városjáték, családi délután, limerick-bajnokság, dumaszínház és irodalmi estek fűszerezik a fesztivál kilenc napját.

A Vidor Faluban kulináris ínyencségekkel, a vármegyei zsidó fesztivál keretében kóser ételekkel várják a közönséget, a város főteréén pedig artisták, pantomimesek, mutatványosok és tűzzsonglőrök lépnek fel.

A fesztivál színházi részében öt helyszínen huszonkét színházi produkciót, előadói estet és irodalmi-zenés előadást láthat a közönség, ezek közül a versenyprogramban hat előadás verseng a fesztivál díjaiért. A sajtótájékoztatón Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere megköszönte a szervezőknek a rendezvény létrehozásában végzett munkájukat, Bárány László, a Master Good cégcsoport tulajdonosa pedig arról beszélt, csak a vidámsággal és a jókedvvel lehet lelkünket "méregteleníteni", erre pedig minden lehetőség adott lesz a Vidor Fesztiválon.

A rendezvény részletes programja a www.moriczszinhaz.hu és www.vidor.eu oldalon található meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés