bezár
 

színház

2024. 08. 11.
Hrisafis Gábor lett az év artistaművésze
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hrisafis Gábor lett az év artistaművésze Hrisafis Gábor kapta a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által alapított Karádi Béla Arany Emléklánc Díjat, amellyel az év kiemelkedő magyar artistaművészét tüntetik ki minden évben.

A szakmai díjat a Stars Like Pins on the Sky című előadás elején rendezett gála során adták át a Fővárosi Nagycirkuszban szombaton - közölte vasárnap az intézmény az MTI-vel.

Szkéné színház

Hrisafis Gábor bohócnak tanult, első fellépése 1985-ben volt a Fővárosi Nagycirkuszban. Pályafutása során 1990 óta a világ számos porondján és varieté színpadán fellépett, de nemcsak a cirkusz világában, hanem színházi körökben, valamint a film- és zeneiparban is ismertté vált, többször is az év varieté előadójává választották.

A Karádi Béla Arany Emléklánc Díjat a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ a Magyar Cirkusz és Varieté Vállalat egykori művészeti vezetője, Karádi Béla végakaratának megfelelően 2021. augusztus 10-én, a díj névadójának születésnapján alapította meg. Az elismerést minden évben egy díszelőadás keretében adják át az év kiemelkedő magyar artistájának.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ idén az elmúlt három év díjazottjait, ifj. Nereus Lajos, Dittmar Laido és Nagy Ferenc artistaművészeket kérte fel a jelöltek kiválasztására. A három zsűritagnak a jelölés során figyelembe kellett vennie az adott évben elért művészi teljesítményt, valamint a megkérdőjelezhetetlen, példaértékű közösségi és magánéletet. További újdonság volt idén, hogy nemcsak egyéni artista lehetett jelölt, hanem azok a párok is, akik szorosan egymásra utalva, közösen érnek el sikereket.

Hrisafis Gábor mellett az 2024-es év Karádi-díj jelöltjei között volt Bagdi Gergely, a Body Trapeze (Bogdán Bettina és Vellai Krisztina), a Duo Donnert (Donnert Ryan és Szécsényi Anna) és Grandiperre Gabriel artistaművész. A Karádi-díj szakmai értékét jelzi az is, hogy az öt jelöltek közül a magyar artistaszakma választja ki a nyertest, így az artisták által legtöbb szavazatot kapó jelölt lesz az év díjazottja.

 

Kép forrása: Fővárosi Nagycirkusz

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés