bezár
 

zene

2024. 08. 09.
Nyolc kórus vesz részt a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválon Nyíregyházán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyolc kórus vesz részt a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválon Nyíregyházán Tizenegy ország képviselői, köztük nyolc énekkórus vesz részt a jövő csütörtökön kezdődő 15. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál és Karvezető Mesterkurzuson Nyíregyházán.

Szabó Dénes fesztiváligazgató, a házigazda Cantemus igazgató-karnagya az eseményt beharangozó pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a nemzetközi vonalat olasz, észt, német, holland, tajvani és japán karok képviselik, mellettük itthonról a kecskeméti Aurin Leánykar, illetve a Cantemus saját kórusai lépnek fel a közönség előtt tartott hangversenyeken és a minősítő versenyen.

prae.hu

Kifejtette, a kétévente megrendezett esemény még mindig a koronavírus-járvány hatásait viseli, a fertőzéssel tulajdonképpen új időszámítás kezdődött meg a nemzetközi kóruséletben. A kórusok száma a járvány óta ötven százalékkal csökkent és a megmaradt karok közül sem mindegyik vállalja be a hosszú utazással járó fellépéseket - ismertette Szabó Dénes.

A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően helyet kapott a karvezetői mesterkurzus, a nyíregyházi fesztivál- és gálahangversenyek, valamint az idén négy állomásból álló vidéki koncertkörút is - tette hozzá a karvezető.

A kiadott program szerint a fesztivál a karvezetői mesterkurzus hangversenyével kezdődik, majd másnap tartják az ünnepi nyitóhangversenyt. A kórusok Vállaj, Tiszadada, Nyírbogát és Nagyecsed templomaiban tartanak fellépéseket, majd a nemzetközi zsűri előtt részt vesznek a minősítő hangversenyeken.

Színes program lesz az augusztus 19-én Nyíregyházán látható Kontinensek hangjai című előadás, amelyet augusztus 20-án a talán a legnagyobb érdeklődéssel várt gálakoncert követ a Kossuth téren. A fesztivál augusztus 21-én a karvezetői mesterkurzus záróhangversenyével fejeződik be.

Szabó Dénes hozzátette, hogy a mesterkurzusra és a kórusfesztiválra tizenegy országból érkeznek meghívottak, a résztvevők száma pedig meghaladja a négyszázat.

Az egy hétig tartó fesztivál hangversenyeinek nagyobb részére ingyenes a belépés, a részletes programról és az elérhető jegyekről a http://cantemusfestival.org.hu oldalon lehet tájékozódni.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés