bezár
 

építészet

2024. 08. 09.
A Károlyi-palota kevésbé ismert részeit is megtekinthetik a látogatók augusztusban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Károlyi-palota kevésbé ismert részeit is megtekinthetik a látogatók augusztusban A Petőfi Irodalmi Múzeumnak otthont adó Károlyi-palota kevésbé ismert, díszes termeit is megtekinthetik a látogatók augusztusban a múzeum nyitvatartási idejében - tájékoztatta a PIM az MTI-t csütörtökön.

Az állandó kiállításra szóló belépőjeggyel a látogatók igazi időutazásra indulhatnak a díszes termek és folyosók között és megtekinthetik a PIM palotatörténeti kiállítását is - olvasható a tájékoztatóban.

prae.hu

A több mint 300 éves klasszicista épület a leghosszabb ideig Magyarország egyik legjelentősebb arisztokrata családja, a Károlyiak birtokában állt. Az épület sok érdekes történetet és titkot rejt magában. Megfordult itt többek között Mária Terézia, Liszt Ferenc és Ferenc József is, itt tartóztatták le Batthyány Lajost, és mindemellett átmeneti otthont biztosított a nagy pesti árvizek idején a bajba jutottaknak is.

A palotában országos jelentőségű problémákat tárgyaltak meg, bálokat tartottak, civil kezdeményezéseket indítottak el, támogatták írók, előadóművészek, képzőművészek pályáját.

"Az egykor volt ünnepek hangulata a mai napig megtapasztalható a palotaszárnyban, amely egész augusztusban látogatható" - írták a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Interjú Merényi Dáviddal

Más művészeti ágakról

Kulturális hanyatlás?
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés