bezár
 

film

2024. 08. 09.
November 21-én érkezik a magyar mozikba a KIX
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 21-én mutatkozik be a hazai közönségnek Mikulán Dávid és Révész Bálint 12 éven át forgatott dokumentumfilmje, a KIX. A filmet először a Verzión vetítik majd.

A magyar–francia–horvát koprodukcióban gyártott, 92 perces KIX szerteágazó utazás egy budapesti kisfiú felnövésének 12 évében, amelynek során a randalírozó kölyökből, Sanyiból felnőttkorára közellenség lesz.

prae.hu

A film ritkán látott közelségből mutatja be a fiú és családja mindennapjait. Mikulán Dávid és Révész Bálint dokumentumfilmje kortárs magyar korlelet a leszakadó és magára hagyott városi szegénységről.

A KIX világpremierje a jelenleg Európa legrangosabbjának számító, koppenhágai CPH:DOX fesztiválon volt, majd 12 további nemzetközi fesztiválra válogatták be Münchentől Tajvanig. Eddig kilenc díjat nyert, többek között a Legjobb Fiatal Alkotó Díját a ZagrebDoxon, a Fipresci-díjat a wiesbadeni GoEast fesztiválon, illetve a kolozsvári TIFF-en a legjobb dokumentumfilmnek ítélt elismerést.

KIX

Jelenetkép a filmből

A KIX Magyarországon először a 21. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál (2024. november 6–13.) versenyprogramjában lesz látható. Országos mozibemutatójára november 21-én kerül sor, magyarországi forgalmazója a Cirko Film.

A KIX az ELF PICTURES és a CINEPHAGE gyártásában készült. Producerei Kiss Viki Réka, Muhi András Pires, Victor Ede és Révész Bálint, operatőre Mikulán Dávid, vágói Yael Bitton és Szalai Károly. A film zenéjét Kalotás Csaba szerezte, a sound designer Ivan Zelić. A filmet rendezte: Mikulán Dávid és Révész Bálint. Készült a Médiatanács támogatásával a Magyar Média Mecenatúra Program keretében.

Forrás: Cirko Film

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Újra nagyvásznon Tarr Béla Panelkapcsolat című filmje
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

Kemény Lili Nem című regényének kritikája
Kritika Kemény Lili Nem című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés