bezár
 

építészet

2009. 10. 02.
Zöld Építészeti Napok a környezettudatos építésért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A környezettudatos építési megoldások népszerűsítésére Zöld Építészeti Napok rendezvénysorozatot tartanak október 7-18. között - jelentette be Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) Könnyűszerkezet-építő Szakma Tagozat elnöke pénteken, sajtótájékoztató, Budapesten.

Fegyverneky Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) főosztályvezetője, országos főépítész, a épületenergetikai munkabizottság vezetője hangsúlyozta, hogy a klímaváltozás negatív hatásáért jelentősen felelős széndioxid-kibocsátást leginkább az épületeknél lehet "megfogni".

Utalt arra, hogy Európai Unió tagországai közösen dolgoznak az épületek energetikai követelményrendszerének szigorításán, az új paramétereket az év végéig elfogadják, és ezek bevezetése a tagországokban jövő év első felében várható.

Fegyverneky Sándor hangsúlyozta, hogy a zöldberuházási rendszeren belül az épületek energiatakarékosságára már kiírták a panelprogramot. Az idén az év végéig a hagyományos építésű létesítményekre is várható épület energiatakarékosságot szolgáló pályázati kiírás a zöldberuházási rendszer keretében.

Kárpáti József elmondta, hogy a Zöld Építészeti Napok rendezvényein az egyedi gyártmányfejlesztő, tervező, beruházó, döntéshozó egyaránt információhoz juthat a legújabb megoldásokról.

A Zöld Építészeti Napok keretében október 7-8-án tartják a Passzívház Expo kiállítást és konferenciát az energia hatékony építésről, felújításról. Október 9-14. között hazai és osztrák gyárakba látogatnak. Október 15-én rendezik meg a lakás és épületenergetikai kerekasztal beszélgetést, ahol kezdeményezni fogják a lakás és épületenergetikai érdekegyeztető tanács megalakítását. Az V. Készház Konferenciát október 16-án tartják, amelyet kiegészít a 10. Készház Vásár október 16-18. között.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés