bezár
 

zene

2024. 07. 30.
Kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik
Augusztus 1-3
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Az immár 12. Paloznaki Jazzpiknik csütörtökön kezdődik és vasárnap hajnalban ér véget. A nagyszínpados sztárfellépők között lesz Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy is.

prae.hu

A közlemény kitér arra, hogy a fesztiválon 70 százalék feletti a repohár visszaváltási aránya, emellett betétdíjas üvegpoharakkal, szódásüvegekkel, szelektív kukákkal, közösségi közlekedéssel fesztiváloznak, és óvják a falut, amely befogadja őket. A ciklikus filozófia része, hogy a Pikniket követően megint lesz egy év, amikor a szervezők visszatöltik a környezetet, fákat ültetnek, területet gondoznak, zöld fejlesztéseket vezetnek be.

A Jazzpiknik zöldítő, érzékenyítő programja a Zöldövezet Társulással közösen valósul meg. Az idei fesztiválon különleges programokkal várják a szervezők a kisebbeket; a Gyermekudvarban a Zöldövezet Társulás önfenntartó standján érzékenyítő játékok lesznek.

Idén először az új visszaváltási rendszer értelmében a PET-palackokat, aludobozokat és bizonyos típusú üvegeket is van mód visszaváltani a Jazzpiknik területén lévő Repontnál.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

Kevin Costner – Horizont: Egy amerikai eposz
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés