bezár
 

irodalom

2024. 07. 30.
Szepesi Kornél a PesText irodalmi pályázatának győztese
A híd hívószóra kiírt irodalmi pályázatának szakmai díját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rekordmennyiségű, közel hatszáz alkotás érkezett be a PesText nyílt, magyar nyelvű szépirodalmi pályázatára, amely a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ), valamint a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület támogatásával valósult meg.

Szepesi Kornél 1988-ban született Szegeden. A Fiatal Írók Szövetségének tagja, szövegei többek között az Alföld, a Tiszatáj, a Kalligram, az ÉS, a Jelenkor, valamint a párizsi La Femelle du Requin irodalmi folyóiratokban jelentek meg. Tanulmány az anemofil virágokról című alkotásával nyerte meg a PesText pályázatát.

prae.hu

Az irodalmi pályázat zsűrizése két körben zajlott. Az előválogatás után került a legjobb tizenkét pályamű az elismert szakemberekből álló főzsűri, Margócsy István irodalomtörténész, Elekes Dóra író, szerkesztő és Szöllősi Mátyás író, fotóriporter elé.

A szakmai díjazott és a közönségdíj nyertese fejenként 300 ezer forint díjazásban részesül, valamint mindkét írás megjelenik angol fordításban a Petőfi Kulturális Ügynökség kiadásában megjelenő The Continental Literary Magazine-ban, és magyarul a fesztivál funzinjában. A V4-es országok illusztrációit és szövegeit közreadó ZIN bemutatója pedig a szeptemberi PesText Fesztiválon lesz.

A tizenegy döntős mű a Szifonline.hu oldalon olvasható, a közönségdíjra július 24. és augusztus 20. között  várják a szavazatokat az alábbi linkre kattintva: szavazás.

A szerzők fellépési lehetőséget kapnak a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztiválon, amelyet immáron hatodik alkalommal szerveznek meg szeptember 26. és 28. között, a nemzetközi irodalmi élet legizgalmasabb arcaival. A fesztivál programjai között a felolvasások és beszélgetések mellett, szakmai workshopok, koncertek, kiállítások is várják a látogatókat. A fesztivál programjaira a belépés ingyenes.

A fesztivál részletes programját július végétől folyamatosan közzéteszik.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Horváth Iván (1948-2024)

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés