bezár
 

zene

2024. 07. 27.
Kamaraesteket és mesterkurzusokat kínál a MiraTone Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kamaraesteket és mesterkurzusokat kínál a MiraTone Fesztivál Tíz kamaraestet és mesterkurzusokat is kínál a VI. MiraTone Fesztivál és Akadémia augusztus 26. és szeptember 1. között Budapesten. A kamarazenei koncerteknek a FUGA - Budapesti Építészeti Központ ad otthont - közölték a szervezők az MTI-vel.

A nyitókoncerten Beethoven G-dúr hegedű-zongora szonátája és kései vonósnégyeseinek egyike hangzik el. A Kontrasztok című hangversenyen Bartók Béla két kamaraműve kerül párhuzamba ifjabb Dohnányi Ernő és ifjabb Ligeti György kompozícióival.

prae.hu

A Cseh Zenei Év alkalmából Antonín Dvorák halálának 120. és Josef Suk születésének 150. évfordulójáról emlékeznek meg a művészek.     

Az idei kínálatból sem hiányzik majd a latin-amerikai temperamentum, Astor Piazzolla tangói mellett Camargo Guarneri, Alberto Ginastera és Manuel Ponce darabjai is megszólalnak.

Az agusztus 31-i műsor Eötvös Péter előtt tiszteleg. Az Eötvös-műveken túl négy fiatal magyar zeneszerző, Horváth Bálint, Kedves Csanád, Tornyai Péter és Vajda Gergely egy-egy új, Eötvös Péter emlékének szentelt szerzeményének ősbemutatója hangzik el a MiraTone Fesztivál és Akadémia művészei előadásában.

A finálé műsorában Mozart, Brahms, Franz Doppler és Richard Strauss-művek szerepelnek.

A fesztiválon Miranda Liu és az általa vezetett V4 Vonósnégyes mellett fellép Borbély László és Ilja Kondratyev zongoraművész, Daniel Rumler (Szlovákia) és Alexandra Tirsu (Ausztria/Moldavia) hegedűművész, Tomás Krejbich (Csehország) brácsaművész, Adolfo Gutiérrez Arenas (Spanyolország) és Bartosz Koziak (Lengyelország) csellóművészek, Adriana Ferreira (Portugál) és Győri Noémi fuvolaművészek, Pálfi Csaba klarinétművész és a Bennewitz Quartet (Csehország).  

A művészek nemzetközi mesterkurzusaira augusztus 10-ig lehet jelentkezni.

Miranda Liu hegedűművész hat évvel ezelőtt indította el programsorozatát, amely a kamarazenét és a tehetségek felkarolását helyezi középpontba.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés