bezár
 

film

2024. 07. 26.
Magyar filmek is indulnak a szarajevói filmfesztivál fődíjaiért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar filmek is indulnak a szarajevói filmfesztivál fődíjaiért Magyar dokumentumfilm és három diákfilm is versenybe száll a 30. szarajevói filmfesztivál fődíjáért, Szarajevó szívéért.

A rendezvény honlapján olvasható program szerint 9 játékfilm, 21 dokumentumfilm, 12 rövidfilm és 15 diákfilm indul a Nyugat-Balkán egyik legjelentősebb fesztiváljának különböző díjaiért augusztus 16. és 23. között.

prae.hu

A dokumentumfilmek válogatásában 20 másik alkotással száll versenybe Rubi Anna Az életed nélkülem című filmje, amely arra keresi a választ, mi történik a fogyatékkal élő gyerekkel, ha az őt ápoló szülő meghal.

Diákfilm kategóriában Tőkés Anna Az utolsó dobás, Farkas Marcell Sárkánykor, valamint Tudisco Júlia A madár gyermekei száll versenybe a legfőbb díjakért.

A rövidfilmek szekciójának zsűrijében Buda Flóra Anna, a diákfilmek kategóriájának zsűritagjai között pedig Gyimesi Anna ül.

A szarajevói filmfesztivál keretében rendezendő Talents Sarajevo programon 61 filmes vehet részt, köztük Tóth Lili Laura, Dénes Viktória, Szy Marcell, Noll-Batek Kristóf Áron és Domokos Balázs.

A szarajevói fesztivál során a hangsúly ezúttal is a térség, a volt Jugoszlávia tagországainak filmművészetén lesz, de érkeznek filmek Albániából, Örményországból, Ausztriából, Azerbajdzsánból, Bulgáriából, Ciprusról, Görögországból, Georgiából, Magyarországról, Máltáról, Moldáviából, Romániából, Törökországból és Ukrajnából.

A Szarajevói Filmfesztivál az elmúlt három évtizedben Európa legnagyobb presztízsű seregszemléi közé nőtte ki magát, a vetítéseken évről évre több mint 100 ezer néző vesz részt, míg a nívós szakmai programokat világsztárok és a térség élvonalbeli filmesei közreműködésével rendezik meg.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Dev Patel: A Majomember
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés