bezár
 

film

2024. 07. 26.
Augusztusban ismét Vertigo Filmhét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Augusztus 22. és 28. között a fővárosi Art+ Cinemában idén is megrendezi a Vertigo Média a Vertigo Filmhetet. Egy teljes héten át naponta három art- és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 17 alkotás szerepel, melyek közül három az országos premier előtt lesz majd látható.

A budapesti program mellett vidéken is lesz Vertigo Filmhét: a jászberényi Lehel Film-Színház, a miskolci Művészetek Háza, a szegedi Belvárosi Mozi, a szolnoki TISZApART Mozi és a szombathelyi Agora Savaria Filmszínház is válogatott programokkal várja az igényes európai és magyar filmek kedvelőit – adták hírül a szervezők.

prae.hu

A 11. Vertigo Filmhéten ezúttal is mindenki találhat számára kedves műfajt és filmet: német és francia vígjátékok; francia és olasz romantikus drámák; francia természetfilm; magyar filmek és több fesztiválkedvenc is szerepel az idei programban.

Vertigo Filmhét program

Az Art+ Cinemában premier előtt lesz látható a filmhéten az idei Berlinalén három díjjal is kitüntetett norvég Szex című romantikus dráma; az idei Berlinalén versenyző dán thriller, a Fiúk; valamint az A-kategóriás San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon versenyző francia bűnügyi film, Az örökös.

Az esemény küldetése: válogatott programmal visszacsábítani a nézőket az artmozikba. Erre ideális helyszín a minden tekintetben megújult Art+ Cinema.

A jegyelővétel augusztus 1-jén kezdődik online az Art+ Cinema weboldalán és a mozi jegypénztárában. A 11. Vertigo Filmhét a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

További információk ide kattintva elérhetők, a szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

Forrás: Vertigo Média
Kép: jelenetkép a
Fiúk című filmből

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Luca Guadagnino: Challengers
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

gyerek

Shonna Ines és Agócs Írisz részvételével
Kulturális hanyatlás?
Kritika Kemény Lili Nem című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés