bezár
 

film

2024. 07. 25.
Október végén mutatják be Till Attila új filmjét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Október végén mutatják be Till Attila új filmjét Október 31-én kerül a magyar mozikba Till Attila részben saját élményekből táplálkozó, És mi van Tomival? című új filmje.

A film forgalmazójának közleménye szerint a Thuróczy Szabolcs és Polgár Tamás főszereplésével készült filmben a bábművész és alkoholbeteg Sanyi és a szintén alkoholbeteg, liftszerelő Pali együtt keresik barátjukat, Tomit, aki már több anonim alkoholista gyűlést kihagyott. Próbálnak józanok maradni, ami nem könnyű egy olyan országban, ahol az alkoholfogyasztás széles körben elfogadott, napi gyakorlat. A két barát Budapest utcáin versenyt fut az idővel, hogy megtalálják és megmentsék társukat.

prae.hu

Az És mi van Tomival? a humor mellett a mai Magyarország látlelete, kordokumentum és vitaalap egyben - idézi a közlemény a rendezőt. Till Attila szerint a film egy olyan hiánypótló alkotás, amely betekintést enged a függők életébe, akik fontos támaszt tudnak nyújtani egymásnak a legnehezebb percekben.

Thuróczy Szabolcs és Polgár Tamás mellett a film főbb szerepeiben Sodró Eliza, Fodor Annamária, Tóth Zsófia, Patkós Márton és Básti Juli láthatók, a forgatókönyvet Till Attila és Kapitány-Fövény Máté írták, producere Stalter Judit és Till Attila, operatőre Győri Márk, vágója Gothár Márton, zeneszerzője Keresztes Gábor.

Az És mi van Tomival? magánfinanszírozásból, a Saul fiát is jegyző Laokoon Filmgroup gyártásában készült, magyarországi forgalmazója a Mozinet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés