bezár
 

színház

2024. 07. 25.
Az Edinburgh Fringe Fesztiválon debütál a Recirquel legújabb produkciója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újra az Edinburgh Fringe Fesztiválon mutatja be legújabb produkcióját a Recirquel társulat, a Paradisum című előadás a világ pusztulását követő újjászületés, az új emberi létforma mítoszát kutatja – tájékoztatta a társulat a prae.hu portált. 

Az évi kétmillió érdeklődőt vonzó fesztiválon Vági Bence a kortárs táncot és a cirkuszművészetet ötvöző produkcióját augusztus 1. és 24. között 21 alkalommal láthatja majd a közönsége.

Szkéné színház

A Recirquel ötödik alkalommal kapott meghívást a Fringe-re, ahol idén is a fesztivál egyik fő helyszínén, az Edinburgh óvárosában található, egykori templomból átalakított színház, a The Roxy központi színpadán lépnek fel a magyar művészek. Az Edinburgh Fringe a világ egyik legnagyobb művészeti és kulturális ünnepe, a jegyeladásokat tekintve az olimpia és a labdarúgó-világbajnokság után a harmadik legnagyobb rendezvénysorozat a világon. A fesztivál idén is mintegy négyhetes programmal és csaknem négyezer produkcióval várja az érdeklődőket a világ minden tájáról.

A modern táncot és a cirkuszművészetet ötvöző Paradisum előadás a világ pusztulását követő újjászületés mítoszát kutatja.

Az előadás több hónapos összeművészeti alkotómunka eredménye. A kreatív folyamatban fontos szerepet játszottak a társulat korábbi produkcióból ismert előadóművészek, Horváth Zita, Illés Renátó és Zsíros Gábor, a Paradisum társ-koreográfusai, valamint Várnagy Kristóf, aki Holp Nándor és Schlecht Aliz mellett kreatív munkatársként vett részt az alkotófolyamatban. A látványtervezésben Kasza Emese, a fényhatások megtervezésében Lenzsér Attila vett részt, az előadás létrehozásának technikai vezetője Vladár Tamás, a zeneszerző Szirtes Edina, a sound designer pedig Terjék Gábor volt.

A Paradisum magyarországi premierje október 10-én lesz a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében a Müpa Sátorban.

A társulat My Land című darabját 2018-ban 4200 produkció közül választották a legjobbnak a fesztiválkritikusok.

Fotó: Hirling Bálint

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Kis Hajni filmjeiről – részlet a szerző megjelenés előtt álló könyvéből
Újra nagyvásznon Tarr Béla Panelkapcsolat című filmje
Kulturális hanyatlás?
Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés