bezár
 

art&design

2024. 07. 24.
Rippl-Rónai József, Márffy Ödön és Vaszary János alkotásai is láthatók lesznek a Füred Art Weeken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rippl-Rónai József, Márffy Ödön és Vaszary János alkotásai is láthatók lesznek a Füred Art Weeken Rippl-Rónai József Fürdő nők című aktképe, valamint Márffy Ödön és Vaszary János egy-egy remekműve is látható lesz a pénteken kezdődő Füred Art Weeken, amelyen neves aukciósházak és galériák mutatják be klasszikus műtárgyaikat a balatonfüredi kongresszusi központban.  

A vasárnapig tartó első Füred Art Weeken művészeti szenzációkkal, több tíz-, illetve százmillió forint értékű alkotásokkal is találkozhatnak a műkedvelők, klasszikus és kortárs műtárgyak között festményeket szobrokat, bútorokat, szőnyegeket és ékszereket mutatnak be - tájékoztatták a szervezők az MTI-t kedden.

prae.hu

A Nemes Galéria Vaszary János 1928-ban készült Lovaglás a Lidón című képével érkezik a seregszemlére. A festményen megjelenő plázson élénk színű ruhában sétáló nők, lovasok és napernyős kocsi látszódnak, fény, mozgás, derű hatja át az értékes képet - írták.

Szintén a Nemes Galéria mutatja be Márffy Ödön Lovasok a vízparton című festményét, amelyen a nyugalmat árasztó vízparti táj állandósága, illetve a ruhátlan lovasok és élettel teli lovaik dinamizmusa szimultán jelenik meg - közölték.

A Pintér Aukciósház az egyik legértékesebb magyar festő, Rippl-Rónai József 1910-es Fürdő nők című aktfestményével lesz jelen az seregszemlén. A festmény a művész "kukoricás" korszakának egyik jellegzetes és egyedi alkotása. Rippl-Rónai előszeretettel örökítette meg kaposvári kertjében ruhátlan modelljeit - olvasható a tájékoztatóban.

A Füredi Art Weeken neves galériák és aukciósházak klasszikus és kortárs műtárgyai mellett artdisco és tárlatvezetés is várja a közönséget.

A kiállító galériák között van az acb Galéria, a BÁV ART, a Bernabo Art Furniture, az Equilor Fine Art, a Horizont Galéria, a LUMAS galéria, a NACO Galéria, a Nemes Galéria, a Neo Deco Galéria, a Neves Kor-Társ Galéria, az Opera Antikvitás, a Passage Galéria, a Pintér Aukciósház, a ProArt Frame,  Random Art Galéria, a Zsdrál Galéria, valamint a WOP Galéria - áll a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Kritika a Kis magyar kockológia című kiállításról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

A tizenkettedik European Remembrance Symposiumról
Kiss Judit Ágnes: Tujaszörny és nyírfakobold, Pagony, 2024
Kritika Kemény Lili Nem című regényéről
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés