bezár
 

színház

2024. 07. 24.
Keszthelyi Táncpanoráma - Kortárs balett, néptánc és gyermekelőadások a fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Keszthelyi Táncpanoráma - Kortárs balett, néptánc és gyermekelőadások a fesztiválon Szeptember 12. és 15. között rendezi meg a 22. keszthelyi Táncpanorámát a Nemzeti Táncszínház és a Balaton Színház. A fesztiválon kortárs balett, néptáncprodukciók, gyermekelőadások láthatók, és a tánc mellett a zene is főszerephez jut.

A rendezvény célja, hogy a balatoni régióban élőknek, pihenőknek is megmutassa a magyar táncművészet sokszínűségét - olvasható a szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

A közönség idén az Inversedance Fodor Zoltán Társulat, a Duna Művészegyüttes, a Székesfehérvári Balett Színház és a Győri Balett produkcióit láthatja a balatoni fesztiválon.

A nyitónapon Berg Judit művének adaptációját tűzik műsorra, a Lengemesék-sorozat egyik darabját az Inversedance - Fodor Zoltán Társulat adja elő.

A következő napon az Apák és fiak című darabot, a Duna Művészegyüttes produkcióját mutatják be. Az előadás apák és fiak közötti szellemi kapcsolaton keresztül mesél a kulturális örökségről és annak átörökítéséről - írják a közleményben.

Ezt követően szeptember 14-én, szombaton a nézőket egy látványos előadásra invitálják, amely a Székesfehérvári Balett Színház és a Boban Markovic Orkestar együttműködéséből született Parádé címmel.

Ezen a napon a Lábujjhegyen című tánc- és zenetörténeti előadás is látható lesz díjmentesen a keszthelyi Fő téren. Megyeri Léna tánckritikus és Bősze Ádám zenetörténész előadássorozata a két művészeti ág közös történetéből villant fel epizódokat legendás együttműködések, nagy versengések és felforgató mesterművek felelevenítésével a Napkirály udvarától egészen napjainkig.

Az idei fesztivált szeptember 15-én a Győri Balett GisL című produkciója zárja, a társulat a világhírű romantikus balett, a Giselle feldolgozását mutatja be Lajkó Félix zenéjével.

Szeptember 15-től szeptember 30-ig Body Science címmel Papp Tibor fotókiállítása látható a Balaton Színházban, a Simándy Teremben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés