bezár
 

film

2024. 07. 23.
Itt a Metropolis felhívása coming of age filmekkel foglalkozó cikkekre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Metropolis filmelméleti és filmtudományi folyóirat 2024/3. számát a coming of age filmeknek szenteli. A lapszámba olyan tanulmányokat várnak a lap szerkesztői, melyek a fiatalokról szóló felnövekedéstörténeteket vizsgálják bármely ország vagy korszak reprezentatív művein keresztül, vagy egy adott elméleti keretrendszer segítségével.

Első körben olyan, a Metropolisban megjelentetésre alkalmas, 35–40 000 karakter terjedelmű, tudományos igényű cikkek tervét várják a folyóirat szerkesztői, amelyek a fiatalok és a filmművészet viszonyát értelmezik.

prae.hu

A jelentkezőket arra kérik, hogy a tervezett cikk 1500–2000 karakter terjedelmű absztraktját, valamint a szerző rövid szakmai bemutatkozását (max. 1000 karakter) küldjék el a metropolis@metropolis.org.hu e-mail címre.

A jelentkezés határideje 2024. augusztus 15.

A szerkesztők a beérkező absztraktok közül választanak, a közlésre elfogadott tervek alapján a cikkek leadásának várható határideje a lap közlése szerint 2024. október 15. lesz.

Információk a folyóiratról és a szerkesztőbizottságról a Metropolis honlapján ide kattintva találhatók.

Forrás: Metropolis filmelméleti és filmtudományi folyóirat
Képek:
Metropolis Facebook-oldal

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Luca Guadagnino: Challengers
A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés