bezár
 

zene

2024. 07. 22.
Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére.

A nyitókoncerten Gidon Kremer Grammy-díjas hegedűművész szólójával hangzik el Schumann a-moll gordonkaversenyének szerzői hegedű-változata a Mendelssohn Kamarazenekar közreműködésével - közölték a szervezők az MTI-vel.

prae.hu

Lucas Debargue zongoraművész a nemrég alakult Új Auer Vonósnégyes közreműködésével lép fel. Az izraeli Avi Avital mandolinművész Vivaldi lant- és mandolinversenyeket játszik majd a Mendelssohn Kamarazenekarral, fellép továbbá a Liszt-díjas Corpus Harsonakvartett, a lengyel Volosi és a Setup ütőegyüttes is.

Santiago Canon-Valencia kolumbiai gordonkaművész szólóestet ad, a zárókoncerten pedig a venezuelai Alexis Cardenas és a Recoveco együttes többek között Romero és Astor Piazzolla-szerzeményeket szólaltat meg.

A hangversenyeknek a veszprémi Hangvilla, a Megyeháza Szent István terme és a várbéli Szent Mihály Főszékesegyház ad otthont.

A X. Auer fesztivál művészeti vezetője Kováts Péter Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész, a fesztivál rendezője és rezidens zenekara a szintén Bartók-Pásztory-díjas veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar.

A fesztivál célja, hogy Auer szülővárosába elvigye a nemzetközi koncertélet meghatározó szereplőit és tudatosítsa, hogy a 20. századi hegedűművészet egyik legmeghatározóbb egyénisége Auer Lipót volt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Kis Hajni filmjeiről – részlet a szerző megjelenés előtt álló könyvéből
építészet

Kritika a Kis magyar kockológia című kiállításról
Esszésorozat Juhász Ferencről – első rész
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés