bezár
 

színház

2024. 07. 22.
Vastaps és ováció a Cirkuszok Éjszakáján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fővárosi Nagycirkusz a Cirkuszok Éjszakáján, július 20-án 19 órától kibővített, extra műsorral várta a cirkuszművészet szerelmeseit. Közép-Európa egyetlen kőcirkuszában teljes teltház volt. A közönség hatalmas tapsviharral és ovációval ünnepelte a lenyűgöző artistaprodukciókat – tudatta a Fővárosi Nagycirkusz a prae.hu művészeti portállal.

A kizárólag erre az alkalomra összeállított előadásban a „Stars -Like Pins on the Sky” című előadás sztárjai mellett a jövő tehetséges és ifjú cirkusz csillagai is a porondra léptek.

Szkéné színház

A Fővárosi Nagycirkusz idén is különleges műsorral rukkolt elő a Cirkuszok éjszakájára, amelynek célja ezúttal is a minőségi cirkuszművészet sokszínűségének bemutatása volt. A közel négy órás, két szünettel megszakított, maratoni előadásban egyedülálló, ritka cirkuszművészeti rekvizitekkel, új zsánerekkel is megismerkedhetett a közönség.

A Fővárosi Nagycirkusz 2013-ban hívta életre a Cirkuszok éjszakáját, amelyhez azóta minden nagyobb magyarországi cirkusz csatlakozott. Ez egy olyan jeles ünnep a magyar cirkuszművészetben, amely e varázslatos művészeti ág sokszínűségét ünnepli és mutatja be a hétköznapok szürkeségéből kiszakadni vágyó közönségnek. Csodákból és varázslatból idén sem volt hiány, a „Stars-Like Pins on the Sky” című, Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójának rendezésében jelenleg futó előadását több mint 90 percnyi, extrán izgalmas műsorral kiegészülve élvezhette a közönség.

A Cirkuszok éjszakájának kibővített műsorában a nyári műsor sztárjai mellett bemutatkozási lehetőséget kaptak a Hungarian Circus Talent Festival indulói, amelyen 140 ifjú tehetség mérette meg magát.

Fellépett a Much – Újcirkusz-hétvége kortárs cirkuszi fesztiválon a Fővárosi Nagycirkusz különdíját elnyerő, angol születésű, jelenleg Budapesten élő és alkotó Georgina Cassels is, „Sonder” című produkciójával. Megcsodálhatta a közönség a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia fiatal tehetségeit is. A Cirkuszok éjszakáján fellépett Csepregi Lilla slackline produkciójával, a Free Fall handvoltige csoport és Hellenpárt Levente dróton. Bemutatkozott Nagy Patrik karika számával, valamint Szeitl Molli és Czibere Zsolt létra-duójukkal. Szintén nagy sikerrel lépett porondra a Tádám csoport kínai rúd számmal, az SCH Team egykerekű bicikli számukkal, Paczolay Nóra pedig bungee gurtni produkciójával kápráztatta el a közönséget. Muxi@Lucky bohócok a fergeteges jókedvről gondoskodtak. Schön Martin és Sugta Lia bicikli számukkal, az ukrán artistanövendékek – Mryl Erika,Popovych Polina, Lytvynova Yaroslava –,  „Mavka” számukkal (Mavka - női szellem az ukrán folklórban és mitológiában – a szerk.) szintén vastapsra ösztönözték a közönséget. Az extra, kibővített műsort Graeser József, a Fővárosi Nagycirkusz cirkuszszakmai igazgatója rendezte.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés