bezár
 

zene

2024. 07. 22.
Fiatal jazzmuzsikusok versenye
Jelentkezési határidő: október 6
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fiatal jazzmuzsikusok versenye Október 6-ig jelentkezhetnek a jövő tehetségei a Müpa Jazz Showcase-pályázatára. A jövő évadban fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Müpa február 7. és 9. között ismét megrendezi Jazz Showcase-t, a régió egyik legjelentősebb zenei tehetségbörzéjét.

A 18. alkalommal jelentkező eseménysorozat célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a pályájuk elején járó jazzelőadóknak - olvasható a Müpa MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

prae.hu

A Jazz Showcase pályázaton indulhat minden, magát magyarnak valló személy, aki 2025. február 28. napjáig még nem tölti be a 30. életévét. Három- vagy többtagú formáció esetében a formációnak csak egyik tagja lehet ennél idősebb (maximum 40 éves). A korábbi Jazz Showcase-fellépők (teljes zenekarok, illetve zenekarvezetők) nem nevezhetnek, a zenekari tagok között (ide nem értve a zenekarvezetőket) a korábbi Jazz Showcase-felálláshoz képest maximum 50 százalékos átfedés lehetséges. Pályázatot benyújtani a jazz műfajában lehet, ezen belül nincs további megkötés.

A kiírás szerint minden zenekar esetében elvárás, hogy legalább az egyik tagja megfelelő angol nyelvtudással rendelkezzen, mivel a zenekarok fellépésén kívánalom az angol nyelven való konferálás, valamint a zsűriértékelések is angol nyelven zajlanak. A pályázat, valamint a hat legalkalmasabb formáció kiválasztásának és meghívásának részletes szabályai a Müpa honlapján érhetők el.

A beérkezett pályamunkák előzetes válogatását Borbély Mihály klarinét- és szaxofonművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Fekete-Kovács Kornél zeneszerző, trombitaművész, karmester, a Modern Art Orchestra alapítója és művészeti vezetője, valamint Bércesi Barbara, a Müpa jazzprogramjainak szerkesztője végzi - áll a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés