bezár
 

színház

2024. 07. 22.
Az írek egyik elfeledett operáját vezényli Halász Péter Dublinban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az írek egyik elfeledett operáját vezényli Halász Péter Dublinban Az írek egyik elfeledett operáját, William Vincent Wallace Lurline című darabját mutatják be július 26-án Halász Péter vezényletével Dublinban. Halászt Una Hunt ír producer kérte fel a rajnai Loreley-legendát elmesélő opera dirigálására.

Az 1860-as londoni premier után a Lurline megjárta a világot, majd a 20. században lekerült a nagy operaházak műsoráról. Júliusban az Ír Szimfonikus Zenekar és a Heritage Music Production közös előadásában éled újjá a mű - közölte a karmester az MTI-vel.

Szkéné színház

Az operát Halász Péter is első alkalommal dirigálja, a szirént játszó Rachel Kelly énekesnővel azonban már dolgoztak együtt.

"Lettországban vezényeltem Rossini Hamupipőkéjét, amelyben Rachel Kelly volt a címszereplő, aki amellett, hogy egy csodálatos szoprán, Una Hunt producer és zongoraművész lánya. A közös munka és az előadás sikere mindannyiunkban szép emlékként élt, ezért is mondtam örömmel igent a felkérésre. Emellett persze izgalmas a feladat is, egy ilyen méltatlanul elhanyagolt romantikus nagyopera újra felfedezése egy olyan producer mellett, aki az ír zene egyik legelismertebb szakértője" - idézi a közlemény Halász Péter szavait.

Halász Péter jelenleg a Magyar Állami Operaház első vendég karmestere, rendszeresen dolgozik a düsseldorfi Rajnai Német Operaházban, szakmai versenyeken zsűrizik, és vendégoktató a Liszt Ferenc Zeneakadémián is.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés