bezár
 

építészet

2009. 10. 01.
Lámák bénították meg Dublin forgalmát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dublin közlekedése meg tudja keseríteni az autósok életét, de most fordult elő először, hogy az ír fővárosban elszabadult lámák és kecskék okoztak hatalmas dugót.

A kavarodásért öt láma és két kecske volt felelős, az állatok Dublin legfontosabb körgyűrűjén, az M50-es úton szabadultak el, és nyolc kilométeres dugót idéztek elő. A "közlekedési gerillákat", végül a rendőrök helyezték biztonságba egy trélerbe terelve őket.

A lámák és a kecskék hétköznapjaikon egy cirkusz közönségét szórakoztatják az autósok helyett. Az egyik szállító azonban nyitva hagyta a kaput, így tudtak kiszökni.

"Főnökük", Alexander Scholl cirkusztulajdonos visszautasította a rivális cirkusz vezetőjének vádjait, miszerint szándékosan engedték ki a négylábúakat, hogy nagyobb figyelmet szerezzenek a Circus Sydney számára. Korábban egy elefánt és egy törpe kenguru is elkóborolt már. "Nem igaz, hogy figyelemfelhívó akció volt. Ha ezek a lámák autóval ütköznek és meghal valaki, kit tartóztatnak le, a lámákat vagy engem?" - reagált hevesen Scholl.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról
Egy látogatásra érdemes új célpont
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés