bezár
 

színház

2024. 07. 17.
A Bakony az ő díszletük
A bakonyi erdő lesz a kizárólagos díszlete egy színházi programsorozatnak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Amargant Színházi Műhely Színházerdő névre keresztelt nyári színházi sorozata előadásai látványvilágát beleálmodja a bakonyi erdő fái közé. A környezettudatosság jegyében létrehozott kultúrprojekt két, már eredetileg is az erdőbe megálmodott produkcióval jelentkezik, illetve látható lesz három olyan további előadás is, melyeket most komponáltak át a színpadról a fák közé.

Július 26-án este hatkor a Farkasgyepű melletti kísérleti erdőben a Shakespeare drámájából inspirálódott Vihar? című előadással indít az Amargant Színházi Műhely nyári színházi sorozata. Akik ismerik a darabot, azok tudják, hogy a Shakespeare életművet lezáró Vihar világa ideális kiindulópontja lehet egy erdei színházi előadásnak, ugyanis a történet eredetileg egy elhagyott, lakatlan szigeten játszódik, és a darab helyszíne így organikusan, szervesen bele tud illeszkedni egy erdei színházi miliőbe. A sorozatban látható lesz még egy, külön a Bakonyba íródott előadás, a háború borzalmait az erdőben feldolgozó katona életéről szóló Katonaálom, ami a tavalyi sikerek nyomán idén is bemutatásra kerül. A Kosztolányi versekből kiinduló Fölöttem az ég, a Kafka novelláját felhasználó Jelentés az Akadémiának és a francia forradalom visszásságait bemutató Saint Just eddig csak hagyományos színházi keretek közt voltak láthatók, de mivel szólóelőadások, könnyen mozgathatók, és így alkalmasak lehetnek arra, hogy a bakonyi erdő egy-egy eldugott szegletében mutassák be őket, egy-egy facsoporthoz, helyszínhez igazodva.

Szkéné színház

Az előadások hagyományos formai kereteit rendszeresen megújító Amargant Színház Műhely már évek óta kísérletezik erdei előadások létrehozásával. Idén először mutatnak be egy teljes erdei színházi programsorozatot. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet: jó színházat bárhol lehet csinálni, és ahhoz, hogy meghatározó élményekre tehessünk szert, érdemes időnként visszatérni a színház valódi gyökereihez. A természet és a kultúra találkozása egy izgalmas keresztmetszet, amit az emberiség már sok-sok évezred óta használ egészen az ókori görögöktől, de még inkább attól a pillanattól kezdve, amikor az emberek a tűz körül összegyűlve először táncolták el vagy énekelték meg az előző napi vadászatot.

Bővebb adatok az előadásokról a színház honlapján

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés