bezár
 

színház

2024. 07. 16.
Bábszínházi fesztivál Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bábelőadások, koncertek, interaktív játékok egész sora várja a látogatókat a hétvégén Szegeden, ahol a Kövér Béla Bábszínház ismét megrendezi a SZINkópé fesztivált.

Kiss Ágnes igazgató a programokat bemutató hétfői sajtótájékoztatón elmondta, a fesztivál pénteken este hangulatteremtő óriásbábos utcai felvonulással indul a Roosevelt térről. A menetben feltűnnek majd a bábszínház népszerű óriásbábjai, a ponty, a tiszavirág, a sirály és a szegedi bőgőshajó, valamint a Tisza tematikára készült monokróm bábok is.

Szkéné színház

A család- és gyerekbarát, környezettudatos fesztiválnak az árnyas újszegedi liget ad majd helyet. A liget sétányán sok szegedi intézmény és civil csoport mutatkozik be, így a Motiváció műhely, az Alsóvárosi Tájház, a Somogyi-könyvtár, a Szegedi Vadaspark. Itt áll majd a bábszínház papírkenu installációja is, amely fotókon mutatja be az intézmény történetét.

A sétányon egymást követik majd a különböző korosztályokat megszólító attrakciók: a többi közt Kádár Ferkó Fotószínháza, a Kabóca Bábszínház Emeld a magasba! darus játéka vagy a szegedi bábszínház saját fejlesztésű játéktere, a Port Ciggedin kereskedelmi kikötője, amely annak az időszaknak állít emléket, amikor a város gazdasági életében fontos szerepet töltött be a Tiszán érkező só- és gabonaszállító bárkák.

A fesztivál kettő, szemközt fölállított színpadán szombaton és vasárnap is délelőtt 10-től egymást követik majd az előadások. A vendégprodukciók mellett szerepel a programban a színház bábkoncertje, amelyen korábbi vagy a repertoáron lévő darabokból csendülnek fel dalok. A sétányon a SkálaKópé zenekar és a Dodók menete mellett a Langaléta Garabonciások produkciói láthatók és feltűnik a bringaverkli is, amelyen sajátos zenegépként a közönség megzenésített versek közül választhat.

A programokat kora este mindkét nap koncert zárja, szombaton a Rutkai Bori Banda, vasárnap a Kiskalász zenekar lép színpadra.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

építészet

Kritika a Kis magyar kockológia című kiállításról
Megnyitószöveg Dóra Emese és Hu-Yang Kamilla közös kiállításához
Esszésorozat Juhász Ferencről – első rész
Kemény Lili Nem című regényének kritikája


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés