bezár
 

zene

2024. 07. 16.
Hamarosan indul a 20. Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál
Jubileumi mesterkurzus és fesztivál Tokajban
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Július 21-én kezdődik a 20. Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál, melyre rekord számú hallgató jelentkezett, hogy a mesterkurzus és fellépéseik által fejlődhessenek, és közösen ünnepelhessék a jubileumi eseménysorozatot.

A Crescendo Nyári Akadémia (Crescendo Summer Institute, azaz CSI) nemzetközi komolyzenei mesterkurzus és fesztivál, melyre 2004 óta minden nyáron sor kerül. A CSI egyéni hangszeres órákkal, kamarazenei, szimfonikus zenekari, ének-, opera-, barokk és jazzkurzusokkal, valamint számos koncerttel és fellépési lehetőséggel várja jelentkezőit.

prae.hu

A Nyári Akadémiára a világ minden tájáról érkeznek a művésztanárok, akik vezető zeneművészeti egyetemek professzorai, világhírű szólisták, és rangos zenekarok tagjai. Az idén több mint 50 fős tanári karnak néhány tagja a kezdetektől jelen van a CSI-n, azaz mind a húsz alkalommal tartott mesterkurzust, azóta kíséri végig számtalan ifjú tehetség felnövekvését és magának a Nyári Akadémiának a fejlődését.

Az első Crescendo Nyári Akadémia óta összesen 5 földrészről, több mint 60 országból 2500 ifjú tehetséges zenész hallgatónak 160 művésztanár tartott mesterkurzust, melyet egy valódi fesztivállá fejlődő koncertsorozat szőtt át minden évben.

A hangversenyek között kamara- és szimfonikus zenekari, barokk és jazzkoncertekre, továbbá operákra (mint Haydn: A halászlányok, Donizetti: A szerelmi bájital, Purcell: Dido és Aeneas, Mozart: Don Giovanni) is sor került. A Crescendo mindemellett több zenei ősbemutatót is magáénak tudhat, ahogyan a Kortárs zenei percek immár négy éve futó sorozatát, ahol témaként – és ahol lehetőség volt, vendégként is – Kecskés D. Balázs, Balogh Máté, Orbán György, Ligeti György, Kurtág György és Hollós Máté munkássága feldolgozásra került.

Jazz

A CSI versengéstől mentes, barátságos környezetben, közös beszélgetésekkel és szakképzett mentorok segítségével abban is támogatja hallgatóit, hogy magabiztosan és kiegyensúlyozottan tudjanak majd a pályán helytállni.

Az idei Crescendo Nyári Akadémiára 2024. július 21-től augusztus 2-ig kerül sor Tokajban. A hangverseny-sorozat minden érdeklődő számára ingyenes, de a szinte teljes mértékben adományokból működő, a kurzust működtető Ének a Nemzetekért Kulturális Alapítvány hálával fogad minden támogatást.

További információ

Fesztiválprogramok
Facebook
Instagram
YouTube

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Esszésorozat Juhász Ferencről – második rész
art&design

A tizenkettedik European Remembrance Symposiumról
irodalom

Műfajok, művészeti ágak, médiumok keveredése Milosevits Péter életművében
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés