bezár
 

zene

2024. 07. 15.
Nyáron is több helyszínen várja az érdeklődőket a Cziffra Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyáron is több helyszínen várja az érdeklődőket a Cziffra Fesztivál A nyári hónapokban Gyulakeszin, Krakkóban és Szentendrén is várja az érdeklődőket a Cziffra Fesztivál.

Július 19-én Fókuszban a fiatalok címmel Balázs János, a Cziffra Fesztivál alapító művészeti vezetőjének mentoráltjai lépnek színpadra. A Trio Opus One Franck és Sosztakovics műveit szólaltatja meg a Csigó Malomban, Gyulakeszin - közölték a szervezők az MTI-vel.

prae.hu

Krakkóban, a Collegium Novumban a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjas művésze, Pusker Júlia (hegedű) és Grzegorz Skrobinski (zongora) ad koncertet a Cziffra Fesztivál és Lengyelország egyik legrangosabb tematikus klasszikuszenei fesztiválja, a Polish Music Festival együttműködésének köszönhetően július 21-én Hommage á Cziffra - Új generáció címmel.

Gubik Petra Junior Prima Díjas színésznő és Balázs János zongoraművész a próza és a muzsika, a klasszikus és a könnyűzene ötvözésével idézi meg a régi pesti lokálok hangulatát a Szentendrei Teátrum színpadán augusztus 11-én Találkát adott a sors címmel.

A Cziffra Fesztivál 10. jubileumi évadához közeledve már kaphatók jegyek tíz őszi és téli koncertre is, amelynek előadói között szerepel mások mellett Nyikolaj Luganszkij zongoraművész, Fazil Say zongoraművész, Keller András hegedűművész, Perényi Miklós gordonkaművész, Balázs János zongoraművész, a Concerto Budapest és Freund Tamás agykutató.

A 2025-ben 10. jubileumát ünneplő Cziffra Fesztivál különösen gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket a 2024/2025-ös évadban. A mintegy 40 eseményt számláló ünnepi hangversenysorozat 2024 őszén, Cziffra György születésnapjához kapcsolódva kezdődik Oslóban, Budapesten és Londonban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés