bezár
 

zene

2024. 07. 11.
Harmincan léphetnek fel a Fringe program keretében a Zene Házában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Harmincan léphetnek fel a Fringe program keretében a Zene Házában Az idén nyáron elindított program keretében zeneiskolásoknak, hobbizenészeknek, feltörekvő zenekaroknak és utcazenészeknek adnak lehetőséget a fellépésre a Magyar Zene Háza különböző pontjain - áll az intézmény MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, a június 15-i határidőig csaknem 300 pályázat érkezett, közülük kapnak 30-an fellépési lehetőséget.

prae.hu

A Magyar Zene Háza nyitásával egyidőben, 2022-ben már megkezdtek több olyan programot, amelyekkel feltörekvő tehetségek bemutatkozását támogatták. A nyaranta jelentkező, a Hangfoglaló Programmal közös koncertek fiatal zenekarok bemutatkozását segítik évről évre. A Lunchtime-koncertsorozat keretében eleinte fiatal zeneakadémisták, később más zeneiskolák tanulói és a zenéhez nem professzionális módon kapcsolódó énekesek is bemutatkozhattak.

Az idén nyáron az intézmény tehetséggondozó sorozata tovább bővült a Fringe programmal, amelynek keretében három kategóriában hirdettek felhívást.

A jövő zenészei címmel induló sorozat zeneiskolás diákoknak ad lehetőséget rövidebb koncertekre elsősorban a közösségi terekben.

A hobbizenélést és a feltörekvő zenészeket támogató, Színpadra fel! elnevezésű program elsősorban azoknak szól, akik munka mellett saját zenekarral, zenei projekttel rendelkeznek - ők a szabadtéri színpadon és a kávézóban kapnak helyet a bemutatkozásra.

A Le a kalappal! című sorozat az utcazenészeket szólítja meg, segítségükkel a Magyar Zene Háza környezetét, a Városliget parkját is megtöltik zenével.

A beérkezett csaknem 300 pályamű közül választotta ki a Magyar Zene Háza szakmai zsűrije külsős szakemberek bevonásával azt a harmincat, akinek a produkcióját ebben a hármas kategóriabontásban a leginkább jónak, kivitelezhetőnek tartotta. Számukra 2025. június 30-ig fellépési lehetőséget biztosít az intézmény.

A programmal a zenei tehetségek támogatása és a zenélés népszerűsítése mellett céljuk a Magyar Zene Háza zenei kínálatának színesítése is - áll a közleményben.

Mint kiemelik, elképzelhető, hogy a Magyar Zene Háza azokkal is felveszi a kapcsolatot később, más projektekkel kapcsolatban, akik most nincsenek a kiválasztottak között.

További információ a programról az intézmény honlapján érhető el.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés