bezár
 

irodalom

2024. 07. 11.
Kalász Orsolya, Rakovszky Zsuzsa, Géher István, Grecsó Krisztián és Vida Gábor a 2024-as FISZ-tábor vendégei
Ismét Király lesz a réten, Királyréten, július 17. és 21. között!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fiatal Írók Szövetsége ismét megrendezi nyári táborát, immár negyedik alkalommal a Szokolya melletti Királyréten, 2024. július 17. és 21. között. A négynapos irodalmi rendezvény számos szakmai programot tartogat: az érdeklődők Kalász Orsolyával, Rakovszky Zsuzsával, Géher Istvánnal, Grecsó Krisztiánnal és Vida Gáborral hallgathatnak beszélgetéseket délutánonként.

A FISZ-tábor célkitűzése: mindamellett, hogy értékőrző legyen, meglepetéssel is várja az érdeklődőket, ezért a szervezők mindig újragondolják a tábor programját. A reggeli Szerkesztői ismeretek proszeminárium és az esti buli között írói-szerkesztői gyakorlat, azaz a kis csoportokban zajló műhelymunka folyik, amelyekben kiváló szakemberek vezetik a fiatalokat.

prae.hu

A kritikaműhely vezetője Smid Róbert és Zelei Dávid, a prózáé Moskát Anita, Milbacher Róbert és Juhász Tibor lesz. Terék Annával, Kollár Árpáddal, Korpa Tamással és Lövétei Lázár Lászlóval dolgozhatnak a líraműhelyek résztvevői. A műfordítóműhely vezetője Nádasdy Ádám. A szerkesztői proszemináriumot Tóth-Czifra Júlia és Fehér Renátó tartja majd.

Szerda délután a műfordítói kerekasztal-beszélgetésen Kalász Orsolyát és Géher Istvánt Pataki Viktor kérdezi, majd az este folyamán az Akadálymentesített Online Jelenlét műhely tagjaival a két műhelyvezető, Szabó Imola Julianna és Juhász Tibor beszélget, bemutatva a VAGY című zinüket.

Csütörtök délután Grecsó Krisztiánt Szilágyi Zsófia kérdezi, aztán pedig a FISZ elsőkönyves szerzői mutatkoznak be: Sárkány Tímeával, Nagy Dániellel és Nagy Zalánnal Kiss A. Kriszta beszélget.

Péntek délután Rakovszky Zsuzsát Balajthy Ágnes és Pinczési Botond kérdezik, ezt követően Tófalvy Tamással és Fazekas Gergellyel a legújabb magyar könnyűzene kerül középpontba. A moderátorok: Górász Péter és Szirák Sára. 

Szombaton Vida Gáborral Szirák Péter beszélget, aztán pedig a Szövegpokol program keretében a műhelyezők olvasnak fel. 

Élőzenével is készülnek  a szervezők: csütörtök este Emidí & Zozova, pénteken pedig a Kvaterka együttes muzsikája tölti be a teret. 

A táborba való jelentkezés lezárult, több mint százan lesznek együtt Királyrét lankáin.

A tábor a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. Szakmai partnerünk és támogatónk a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál.

Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/872406434706344 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés