bezár
 

film

2024. 07. 11.
A Michael Crichton hagyatékában talált vulkános regényből a Sony készít filmet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Michael Crichton hagyatékában talált vulkános regényből a Sony készít filmet A Sony filmstúdió szerezte meg a Michael Crichton hagyatékában talált és James Patterson által befejezett Eruption (Kitörés) című regény megfilmesítési jogait, amely iránt a könyv júniusi megjelenése óta nagy volt az érdeklődés - számolt be szerdán a deadline.com hollywoodi hírportál.

A film megrendezését a 2018-ban bemutatott, Free Solo - Mászókötél nélkül című, Oscar-díjas dokumentumfilm és a Nyad című, idén színészi Oscarokra jelölt dráma rendező házaspárjára, Jimmy Chinre és Elizabeth Chai Vasarhelyire bízták. A főszerepre felvetődött Keanu Reeves neve is.

prae.hu

A producerek között van Michale Crichton özvegye, a szerzőtárs James Patterson, Shane Salerno, valamint a rendeződuó is.

Az Eruption című regényen Chrichton mintegy húsz évig dolgozott 2008-ban bekövetkezett halála előtt. A történet Hawaii legnagyobb szigetén játszódik, ahol évtizedek óta veszélyes katonai titkokat rejtegetnek, ami még annál is nagyobb fenyegetést jelent, mint a szigeten kitörő vulkán.

Sherri Chrichton egy évtizede fedezte fel a befejezetlen kéziratot néhai férje hátramaradt munkái között, és ő küldte el Pattersonnak, hogy fejezze be. Az Eruption megjelenése után a toplisták élére ugrott.

Chrichton és Patterson regényei világszerte összesen mintegy 700 millió példányban keltek el. Crichton tudományos alapokon nyugvó regényei a filmkészítők és a stúdiók kedvencei lettek: a Jurassic Parktól a Vészhelyzeten és a Twisteren át a Westworldig több mint 10 milliárd dolláros bevételt hoztak a mozipénztáraknál.

A Twister folytatásaként forgatott Twisters - Végzetes vihart csütörtöktől vetítik a magyar mozikban.

A Jurassic World 4 is készül Scarlett Johanssonnal az egyik főszerepben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés