bezár
 

színház

2024. 07. 11.
Július végén mutatják be a Rebecca című musicalt a Szegedi Szabadtéri Játékokon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Július végén mutatják be a Rebecca című musicalt a Szegedi Szabadtéri Játékokon Július 26-tól a Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként láthatja a közönség Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebecca című musicaljét a Dóm téren - tájékoztatta a fesztivál sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Kertész Lilla közölte, a musical szabadtéri világpremierjét Magyarország legnagyobb színpadán Béres Attila állítja színpadra Bolba Tamás zenei vezető, karmester és Tihanyi Ákos koreográfus közreműködésével.

Szkéné színház

Béres Attila rendező szerint nem szokványos musical a Rebecca, ellenben valódi színházi bravúrokra ad alkalmat. Igazán mély, emberi történet áll az előadás középpontjában, amely valójában a felelősség, a bűnökkel való szembenézés kérdéseiről szól; és amelynek titokzatosságára Sylvester Lévay zeneszerző kiválóan ráérzett a mű megírásakor - tette hozzá.

A rendező elárulta, reményei szerint a nagy amerikai színpadok effektusaival dolgozó, egyedülálló látványvilágot teremtenek meg a Dóm téren, hozzátéve, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok játszóhelyén minden feltétel adott a nagyléptékű vállalkozáshoz.

A Rebecca huszadik század elejét idéző, úri világa Horesnyi Balázs díszletében, Velich Rita jelmezeivel kel életre. A korhű vizualitás megalkotásában a legmodernebb színpadtechnikai eljárásokat is bevetik az alkotók. A látvány- és animációterv Madarász "Madár" János munkája.

A Daphne du Maurier A Manderley-ház asszonya című regényén alapuló, világsikerű musical főbb szerepeiben látható Gubik Petra, Janza Kata, Gallusz Nikolett, Dolhai Attila, Udvaros Dorottya, Szaszák Zsolt, Medveczky Balázs és Bálint Ádám mellett a Szegedi Nemzeti Színház és más hazai színpadok színészei, táncművészek, gyermek és felnőtt statiszták, és a Szegedi Szabadtéri Játékok zenekara is közreműködik a Dóm téren július 26-án, 27-én, 28-án, augusztus 2-án és 3-án.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés