bezár
 

irodalom

2024. 07. 09.
Újra átadták a ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatást
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újra átadták a ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatást Kihirdették a negyedik alkalommal kiírt ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás díjazottjait. A havi nettó 120.000 forinttal járó féléves ösztöndíjat ezúttal Hegedüs Vera, Borda Réka, Vajna Ádám, Vados Anna és Kupihár Rebeka kapták, akik 2024 júliusa és decembere között részesülnek a támogatásban – tájékoztatta az Önkormányzat a prae.hu portált. 

Ferencváros Képviselőtestülete 2021 júliusában alkotta meg a József Attila Irodalmi Támogatásról szóló rendeletét azzal a céllal, hogy a kerület kulturális élete és a ferencvárosi kultúra budapesti szintű elismerése magasabb szinten kerüljön kifejezésre. Az ösztöndíj – életkoruktól függetlenül – szeretné támogatni azokat az alkotókat, akik legfeljebb három szépirodalmi, irodalomtörténeti, irodalomkritikai könyvvel rendelkeznek. A rendelet a pályázás lehetőségét megnyitja Ferencváros testvérvárosaiban élő alkotók számára, érdemi támogatást és kulturális lehetőséget biztosítva nekik.

prae.hu

Az öttagú zsűrinek, Mesterházi Mónikának, Moskát Anitának, Bán Zsófiának, Kiss Tibor Noénak és Szálinger Balázsnak rendkívül nehéz feladattal nézett szembe, amikor a közel 70 pályázatból pontozás útján sorrendet kellett felállítania. A beérkezett pályázók közül huszonnyolc kapott pontot a zsűri valamely tagjától vagy tagjaitól.

A ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás következő pályázati kiírása 2025 áprilisában várható.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés