bezár
 

zene

2024. 07. 09.
Százötven zenész vesz részt az ifjú zeneművészek nemzetközi nyári akadémiáján Debrecenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Százötven zenész vesz részt az ifjú zeneművészek nemzetközi nyári akadémiáján Debrecenben Huszonharmadik alkalommal rendezik meg Debrecenben az ifjú zeneművészek nemzetközi nyári akadémiáját, a július 7-19. között zajló kurzuson százötven fiatal zenész vesz részt - közölte a nyári akadémia művészeti igazgatója a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján hétfőn a helyszínen.

Váradi Judit azt mondta, a szakgimnáziumi növendékek, főiskolások, egyetemi hallgatók és fiatal zenetanárok számára szervezett nyári akadémiára 14 nemzet növendékei érkeztek Debrecenbe. A magyar és az európai fiatalok mellett amerikai, dél-koreai és török résztvevői is vannak a rendezvénynek.

prae.hu

A tizenkét ének-, zongora- és zenekari kurzuson harminc tanár irányítja a munkát - tette hozzá, megjegyezve, hogy azok a hallgatók, akik a nyári szünidőben is a tanulást választják, ténylegesen zenészek akarnak lenni.

Tájékoztatása szerint az idei hallgatókból is összeáll a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar, amely Vásáry Tamás világhírű karmester dirigálásával három koncertet ad majd: Budapesten a Pesti Vigadóban, a debreceni Nagytemplomban és Szatmárnémetiben, a helyi filharmonikusok koncerttermében.

A hagyományoknak megfelelően a zenés esték sorozatban az akadémia professzorai hat koncertet tartanak a kurzus idején a debreceni Nagyerdőben - tette hozzá Váradi Judit.

A szakember szerint a 30-40 millió forintos költségvetésű nyári akadémiát mindenekelőtt az évről évre megnyilvánuló rendkívüli hallgatói érdeklődés tartja életben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés