bezár
 

art&design

2024. 07. 05.
Az Art Wall pályázat nyertesei közül Kusnyár Eveline képzőművész mutatkozik be a HAB-ban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Art Wall pályázat nyertesei közül Kusnyár Eveline képzőművész mutatkozik be a HAB-ban Július 4-től látható az MBH Bank Művészeti Alapítvány által meghirdetett Art Wall Café pályázat egyik nyertesének, Kusnyár Eveline Egy pillanat alatt című kamarakiállítása a Hungarian Art & Business-ben (HAB).

Az Art Wall Café elnevezésű idén meghirdetett pályázatot 8 egyéni művész és egy alkotópáros nyerte meg, akik közül ezúttal Kusnyár Eveline képzőművész alkotásai mutatkoznak be a nagyközönség előtt - tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.

prae.hu

Mint írják, az MBH Bank Művészeti Alapítvány támogatásával működő HAB küldetésének fontos pillére a magyar kortárs művészet támogatása, a tehetséges művészek felkarolása és számukra kiállítási lehetőség biztosítása.

A közleményben felidézik: a pályázatra bármilyen technikával megálmodott munkaterv benyújtható volt, de akár több alkotásból összeállított projekttel is lehetett jelentkezni. A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes projektek pedig egymást követően, a HAB központi falán kapnak helyet csaknem egy éven keresztül.

Így hathetente újabb és újabb művész vagy alkotópáros, név szerint Cseke Szilárd, Dékán-Deák Csenge és Gazsó Márta, Hajgató Terézia, Kala Bence, Kusnyár Eveline, Nagy Dániel, Takács Anett, Tóth Lea, illetve Závorszky-Simon Márton képeivel találkozhatnak a látogatók. Az Alapítvány emellett a művek installációjában és népszerűsítésében is támogatja a nyerteseket - olvasható a közleményben.

Mint írják, Kusnyár Evelin csütörtöktől látható Egy pillanat alatt című kamarakiállítása a mindennapi cselekedetek mögötti boldog pillanatokat örökíti meg gyermeki szemszögből nézve. A művész gyermekeinek hétköznapjait és saját gyermekkorának emlékeit fűzi össze, amelynek szimbolikáját egy rendszeresen feltűnő nyúl alakjával jeleníti meg. A festményein megjelenő alakok részletgazdag elemeit homogén színfelületekkel variálja, miközben különféle tárgyak, hímzések és személyes gyermekrajzok elemei is gyakran visszaköszönnek a vásznon - áll a közleményben.

A kiállított projekt augusztus 14-ig látogatható a HAB-ban.

 

Kép forrása: https://www.facebook.com/arthabofficial

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés