bezár
 

film

2024. 05. 30.
Megjelent a Holnap meghalok előzetese
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Kurta Niké, Meyer Lili, Kerekes Márton, Baki Dániel és Makranczi Zalán főszereplésével 2024. szeptember 19-én érkezik a magyar mozikba a Holnap meghalok című új magyar misztikus horrorfilm. Cibulya Nikol rendező játékfilmes bemutatkozása egy terhes nő kálváriájáról szól, aki úgy érzi, hogy a következő nap meghal. A filmnek már látható az első előzetese.

A terhes Irma az erdő közepén található nyaralójukba vonul vissza. A lányt furcsa gondolatok szállják meg: úgy érzi, hogy másnap meghal. Az időpont egybeesik édesanyja halálának dátumával – ő is a 34. születésnapján hunyt el. Irma nem szeretne egyedül maradni a közelgő évfordulón, ezért elhívja magához a féltestvérét és a legjobb barátnőjét. Ám egyre több megmagyarázhatatlan esemény követi egymást, s már nem is tűnik annyira lázálomnak, hogy Irmának valami baja fog esni.

prae.hu

A Holnap meghalok Cibulya Nikol első játékfilmje. A forgatókönyvíró-rendező a Mária Terézia szül című rövidfilmjével 2024-ben elnyerte a magyar filmkritikusok díját. A Holnap meghalok független filmként, közvetlen állami támogatás nélkül készült a Vertigo Média gyártásában, producerei Kárpáti György és Berta Balázs.

A film kapcsán a rendező így nyilatkozott: „Egészen hihetetlennek éreztem, amikor a Vertigo elvállalta a filmem finanszírozását és gyártását, hiszen itthon egy ritkán előforduló műfajjal kerestem meg őket, ami egyben egy személyes, női sztori is – nemcsak a főhős nő, de az életét befolyásoló legfontosabb kapcsolatok is. A csodálatos stábból és színészgárdából pedig szeretném megemlíteni a főszereplőnket, Kurta Nikét, aki elképesztően sokoldalú alakításával igazán komplexé formálta a karaktert. De mindenki mást is fel tudnék sorolni: Meyer Lili, Kerekes Marci, Baki Dani, Makranczi Zalán, Wrochna Fanni és Hárshegyi Ilma – mind olyan emberek voltak, akik nélkül ezek a karakterek nem keltek volna életre. Független filmet pedig természetesen lehetetlen egy rendkívüli stáb nélkül forgatni, akikről remélem majd egy következő, hosszabb bekezdésben fogok tudni áradozni.”

„Nagyon izgalmas volt a közös utazás Nikollal. Körömrágós forgatókönyvet írt, és abban is mindvégig egyetértettünk, hogy a történet műfaja maradjon meg horrorfilmnek, és így elérhesse a széles közönséget is. A Holnap meghalok mindeközben az a fajta misztikus horrorfilm, amiben a műfaji elemek mellett a történetnek mélysége is van, s üzenetet fogalmaz meg a nőkről a mai társadalomban, az anyaságról, a családról és a gyerekvállalás félelmeiről is” – mondta Kárpáti György producer.

Forrás: Vertigo Média

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Luca Guadagnino: Challengers

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés