bezár
 

irodalom

2024. 05. 25.
Irodalom éjszakája Debrecenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Versekkel, regényrészletekkel várják a színészek az irodalom iránt érdeklődőket Debrecen közterein május 31. és június 2. között az idei Irodalom éjszakáján.

A Csokonai Színház közleménye szerint immár hatodik alkalommal csatlakozik Debrecen a Prágából 2006-ban indult kezdeményezéshez, az Irodalom éjszakájához.

prae.hu

A rendhagyó világirodalmi sétán 24 ország 24 szerzőjének művéből olvas fel 24 debreceni színész a belváros rejtett, izgalmas kulturális tereiben. Az idei téma, amelyhez a kiválasztott szövegek kapcsolódnak: Túlsó part.

A felolvasásokra nyolc szabadtéri helyszínen párhuzamosan kerül sor este hét és fél tíz között, minden helyszínen egy adott szerző művének 10-15 perces részlete hangzik el félóránként. Az egyes helyszínek a különböző napokon különböző országok irodalmából adnak ízelítőt.

Hozzátették: mindenki maga állíthatja össze aznapi irodalmi barangolásának útvonalát, ehhez nyomtatott térképet adnak segítségül a szervezők. A helyszínek között szerepelnek mások mellett a Szent István park, a Szabó Magda Emlékház, a Csonkatemplom, vagy a Deutches Kulturforum Batthyány utcai udvara.

A programon való részvétel ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. A részletekről az ezen oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kép forrása: az Irodalom Éjszakája Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés