bezár
 

színház

2024. 05. 17.
Tíz bemutatót tart a jövő évadban az Örkény Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tíz bemutatót tart a jövő évadban az Örkény Színház Tíz bemutatót tart a jövő évadban az Örkény István Színház, amely húszéves jubileumát ünnepli és ebből az alkalomból számos kísérőprogram gazdagítja műsorát.

A bemutatók közül hét ősbemutató, ez jelzi azt a törekvést, hogy az új színpadi irodalomra és a jelenkor formanyelvére figyelő kortárs színház legyen az Örkény - olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Mint írják, július 5-én a Városmajori Szabadtéri Színpaddal koprodukcióban bemutatott [ESCAPE] - A Donkihóte-projekt októberben kerül a Madách téri színház repertoárjára. Ezt megelőzően az évad első bemutatója a Galilei élete lesz; Bertolt Brecht művét Polgár Csaba rendezésében láthatja a közönség.

Decemberben zenés bemutatót tartanak, Aesopus állatmeséiből Dargay Marcell, Fábián Péter és Parti Nagy Lajos készít "fabularevüt" A nyúl füle címmel.

2025 tavaszán Michael Haneke Szerelem című filmjének színpadi adaptációját Ördög Tamás rendezi, Pogány Judit és Gálffi László főszereplésével. A nagyszínpadi évadot Bodó Viktor rendezése zárja, aki Füst Milán Boldogtalanok című drámáját állítja színpadra.

A stúdióban elsőként Kiss-Végh Emőke állítja színpadra saját darabját Romantika címmel. A következő stúdióelőadás Puskin Anyegin című műve, Dohy Balázs rendezésében. Tompa Andrea Sokszor nem halunk meg című regényét Gáspár Ildikó állítja színpadra, a színpadi adaptációt is ő készíti.

Két önálló est is helyet kap az új évadban: Bíró Kriszta rendezőként debütál az Ostromdressz című darabbal, amit Kassai Margit 1944-45-ös naplóbejegyzései alapján alkalmazott színpadra Kókai Tünde számára, valamint Gálffi László önálló estjét is bemutatják, amelyben kollégáját és barátját, a száz éve született Darvas Ivánt idézi meg.

A társulatba visszatér alkotói szabadságáról Gálffi László, visszaveszi szerepeit a Jelenetek a bábuk életéből és az Isten című előadásban. A színházhoz szerződik Szaplonczay Mária, akit az Örkény közönsége már két produkcióban, a Solnessben és a Bűn és bűnhődésben is láthatott.

Az idén húszéves jubileumát ünneplő színház ebből az alkalomból megszervezendő programjairól bővebb tájékoztatást ősszel kapnak a nézők - olvasható a közleményben.

Kép: Örkény István Színház Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés