bezár
 

film

2024. 05. 15.
Steven Woloshen mesterkurzusa Budaörsön
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Steven Woloshen kanadai animációs filmkészítő és filmrestaurátor, a filmszalagra karcolt és festett, direkt animáció úttörője tart filmvetítéssel egybekötött előadást Scratch, Crackle and Pop címmel a budaörsi BABtérben május 16-án, csütörtökön, 18 órától.

A héten kezdődött a Countryside Animafest Cyprus és a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál közös animációs műhelye, a Contemporary Animation Horizons, amelyen idén is fiatal ciprusi és magyar alkotók vesznek részt. A Magyarországon, majd Cipruson zajló műhelymunka idei mentora Steven Woloshen kanadai animációs filmkészítő és filmrestaurátor. A műhelyen készült filmeket a 12. Primanimán mutatják be október 16. és 19. között, Budaörsön. A program a műhely mellett nyilvános szakmai eseményeket is magába foglal, melyek az idei workshop témájához kapcsolódnak majd. A téma a filmszalagra karcolt direkt animáció, illetve a zörejek és zene kapcsolata.

prae.hu

Steven Woloshen az 1970-es évek végétől kezdve készít karcolt animációs filmeket, amelyekben a vizualitás mellett kulcsfontosságú szerep jut a zenének, kifejezetten a jazznek. Előadásában a résztvevők megismerhetik animációfilmes tevékenységét, a képi és zenei inspirációit és a technikai kísérleteit – az előadást követő vetítésre pedig kifejezetten azokból a filmjeiből válogatott, amelyek az animációs filmkészítés egyszerűségét hirdetik: hogyan lehet egyedül, bármilyen körülmények között, kevés eszközzel és kamera nélkül analóg filmeket készíteni.

Az eseményre azokat várják a szervezők, akik szeretnének többet megtudni Steven Woloshen munkáiról, a direkt animációról és annak eszközeiről, és szeretnének gazdagodni egy nem mindennapi moziélménnyel.

Időpont: 2024. május 16., 18.00 óra

Helyszín: BABtér, Budaörs

Az előadás nyelve angol.

Forrás: Primanima Hungary

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés