bezár
 

art&design

2024. 05. 13.
A hűség fogalmát jelenítik meg a művészek a SopronFest kiállításán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hűség fogalmát jelenítik meg a művészek a SopronFest kiállításán A hűség fogalmát jeleníti meg hét művész a SopronFest részeként vasárnap délután megnyitott A hűség városa című csoportos tárlaton a Liszt-központ Munkácsy termében.

A kiállításon Bereczki Kata, Bukta Imre, Ef Zámbó István, Labrosse Dániel, Sibitka Panni, Soós Nóra és Weiler Péter mutatják be közel hetven alkotásukat.  Farkas Ciprián ezt követően polgármesteri elismerő oklevelet adott át Ef Zámbó István Munkácsy-díjas művésznek, akinek szobor székei a város utcáin, terein és éttermek teraszain emlékeztetik a látogatókat arra, hogy korábban milyen zenei világsztárok fordultak meg Sopronban.

prae.hu

Fülöp Zoltán, a SopronFest egyik alapítója elmondta, hogy a tárlat valamennyi kiállítója vállalta, hogy május 16. és 19. között a Várkerületen a Mária-szobornál egy-egy nagyméretű, szív formájú installációt készít, amely szintén a hűség fogalmát dolgozza fel. Bukta Imre és Soós Nóra alkotásai már elkészültek, és a kiállítás megnyitóján is láthatók voltak.

Az alkotások a SopronFest alapítóinak szándéka szerint Sopronban maradnak, a cél az, hogy helyi vállalkozók, művészetet kedvelők megvásárolják, az értékesítésből származó bevételt pedig jótékony célra fordítják a művészek. A programsorozat szombaton kezdődött el és május 19-ig tart. Városszerte 75 helyszínen mintegy 300 program várja a látogatókat, köztük harminc kiállítás. A hűség városa című csoportos tárlat május 20-ig ingyenesen látogatható, a művészek több alkalommal tárlatvezetést is tartanak.

Kép forrása: Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés