bezár
 

art&design

2009. 09. 29.
Múzeumi esték Moszkvában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Moszkvában is évente megrendezett Múzeumok éjszakája nagy sikeréből kiindulva az orosz fővárosban kísérleti jelleggel megrendezik a Múzeumi estéket: október 1-től november végéig mintegy 15 múzeum egy héten egyszer este 21, illetve 22 óráig lesz látogatható.

prae.hu

Az akcióban egyebek között részt vesz több író és költő emlékét ápoló gyűjtemény, így a Puskin-, a Jeszenyin-, a Majakovszkij- és az Osztrovszkij-emlékmúzeum, a Moszkvai Kortárs Művészeti Múzeum, az Új Manyezs kiállítóterem és a nemrég helyreállított Caricino műemlék együttes.
Amennyiben sikeresnek bizonyul a kezdeményezés, a tervek szerint a későbbiekben bevezetik, hogy a múzeumok a hét egy vagy több napján késő estig tartsanak nyitva egész évben - közölték önkormányzati illetékesek hétfőn.

Szergej Hudjakov, a fővárosi önkormányzat kulturális osztályának vezetője elmondta, hogy a moszkvai múzeumok látogatottsága folyamatosan nő. Az önkormányzati kezelésben lévő múzeumok - szám szerint 37, a fiókintézményekkel együtt 60 - 2007-ben négymillió, tavaly 5,5 millió látogatót vonzottak.

Az oroszországi múzeumokba szóló belépők egyébként a legkevésbé sem olcsók, s a külföldiek számára még jóval drágábbak is, mint az orosz állampolgároknak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés