bezár
 

film

2024. 05. 11.
Filmszakmai együttműködést írt alá Magyarország és Kína
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Filmszakmai együttműködést írt alá Magyarország és Kína Káel Csaba kormánybiztos és Mao Jü, a China Film Administration vezetője széles körű filmszakmai együttműködésről írt alá megállapodást a magyar-kínai filmes kapcsolatok és szinergiák élénkítése céljából. A megállapodást a magyar és a kínai szakemberek összefogásának elősegítése és a közös filmes projektek indítása céljából írták alá Budapesten.

A közlemény szerint a kínai mozgókép ágazat erőteljes növekedésben van, mint fogalmaznak, a kínai azon kevés filmforgalmazási piacok egyike a világon, amely helyi gyártású produkcióival megelőzi a nagy amerikai kasszasiker filmeket a kínai jegypénztáráknál. Magyarországhoz hasonlóan a kínai kormány szintén stratégai ágazatként kezeli a filmipart, ezt mutatja az is, hogy az ágazat növekedésének biztosítása érdekében 2022-ben a filmipar számára előnyös adó irányelveket vezettek be Kínában.

prae.hu

A China Film Administration delegációja a megállapodás alkalmával szakmai látogatást tett a Nemzeti Filmintézet Filmarchívumában és Filmlaborjában. Megtekintették a szakemberek a fóti stúdiókomplexumot is, amelynek átfogó fejlesztése a megvalósítás lezárásánál tart. A fejlesztés során a helyszínen négy új műterem és kiszolgáló létesítmények is épültek. A fóti bázis kapacitását ötszörösére növelő munkálatok során Magyarország egyik legnagyobb, csaknem 5000 négyzetméter alapterületű, 18 méter belmagasságú új filmstúdiója is megépült.

Kínában mind a nemzetközi fesztiválokon, mind a forgalmazásban jelen vannak a magyar alkotások, a Kojot négy lelke és a Hat hét című filmek jelentős díjakat nyertek tavaly a sanghaji filmfesztiválon, amely a térség egyik legnagyobb filmes rendezvénye.

Kép forrása: film.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés