bezár
 

zene

2024. 05. 15.
Virtuózok a Müpában
Virtuózok virtuózai Plácido Domingóval
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Virtuózok tíz éve töretlen sikerrel működő, egyedülálló tehetségkutató és tehetséggondozó program. Ma már nemzetközileg is jegyzett és elismert televíziós műsor, amely a fiatal klasszikus zenészeket fedezi fel és támogatja. Ez alkalommal a Virtuózokban is szereplő mentorok, zsűritagok együtt állnak színpadra a fiatal muzsikusokkal május 23-án a Müpában 19.30-as kezdéssel – közölték a szervezők a prae.hu portállal.

A Virtuózok állandó küldetése a tehetségek felkutatása, segítése, a klasszikus zenetanulás és a magyar kultúra, valamint a zenei értékek népszerűsítése szerte a világban. Legfontosabb vállalása a tehetséges fiatalok számára hazai és nemzetközi képzési és fellépési lehetőségek biztosítása.

prae.hu

A Müpa-beli májusi gálakoncert szólistái között találjuk a Virtuózok műsor egykori és jelenlegi zsűritagjait, továbbá díjazottjait: így Várdai István csellóművészt – és tanítványát, Stéger Endrét –, Miklósa Erika operaénekest, az ifjú hegedűs testvérpárt, Abouzahra Amirát és Mariamot, a Virtuózok győztesét és különdíjasát, Balázs János zongoraművészt a televíziós tehetségkutató két új felfedezettjével, a tizenkét éves Balogh Ádámmal és tizenegy éves öccsével, Mátéval. Hallhatjuk Klenyán Csaba klarinétművész és tanítványa, a Virtuózok kétszeres győztese, Lugosi Dániel Ali játékát is. A szlovén hárfás testvérpár, a tizenegy éves Evelin és a kilenc éves Valerij Greblo a Virtuózok V4+ különdíjasai, a tizenöt éves hegedűs, Teo Gertler pedig a Virtuózok V4+ 2023-as győztese. Az est sztárvendége Plácido Domingo, a Concerto Budapest zenekarát pedig Keller András vezényli.

Fejléc kép és négyzetes kép a leadben: mupa.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés