bezár
 

film

2024. 05. 11.
Szakmai programok a Friss Húson
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mindent a múltról, jelenről, jövőről – ezzel az ajánlattal várja a Friss Hús filmfesztivál szakmai programsorozata az érdeklődőket: karriertanácsadás, filmelemzés, múltidézés, filmforgalmazás, sőt még tudománykommunikáció is szerepel a programok között.   

Food stylist mesél a filmekben megjelenő ételekről, bemutatkoznak a múlt rövid klasszikusai, emellett szó lesz a mesterséges intelligencia előretöréséről, a közösségi finanszírozásról, a virtuális valóságról, a filmzenéről és arról is, hogy hol és hogyan lehet sikeresen pályázni. Visszatér a pitchfórum, a fesztiválra beválogatott rövidfilmek rendezői pedig kötetlen beszélgetésre várják az érdeklődőket.

prae.hu

„A Friss Hús filmfesztivál számára a legnagyobb érték a tehetség és alkotói erő párosa, a legnagyobb ellenség pedig a belterjesség és a tudatlanság kettőse – ez hajt minket abban, hogy évről évre gazdagabb szakmai programsorozatot állítsunk össze, amelyben az AI és a food styling is elfér, a lényeg, hogy releváns legyen a közönségünknek – hosszú távon pedig a kreatív filmkészítésnek” – mondta el Deák Dániel, a Friss Hús alapítója és fesztiváligazgatója.

Május 30-án kezdődik és június 5-ig tart a Friss Hús: a szervezők a legjobb magyar és nemzetközi rövidfilmek mellett inspiráló szakmai programokkal, beszélgetésekkel, előadásokkal és workshopokkal is készülnek. A fesztiválozók rangos hazai és külföldi szakembereket és alkotókat megszólaltató eseményeken ismerkedhetnek meg a filmszakma számos területének titkaival.

A fiatal filmesek új projektjeik bemutatására kapnak lehetőséget Magyarország egyetlen rövidfilmes pitchfórumán, a Friss Pitchen. A Friss Csillagok, Gellért Dorottya és Ionescu Raul a filmszínészi pálya kihívásairól és szépségeiről mesélnek. Szakértők elemzik a rövidfilmek és egész estés filmek dramaturgiája közötti különbségeket. Kiderül, milyen a jó filmzene, mit csinál a food stylist, és hogyan használható a film a tudománykommunikációra.

A filmek elő- és utóélete is szóba kerül: az európai pályázati rendszereket sikeres projektekkel pályázó alkotók elemzik, a fesztiváloztatással kapcsolatos tippeket és információkat felvonultató beszélgetésen pedig nemzetközi szakemberek osztják meg tapasztalataikat. A régi filmek rajongói ezúttal rövid klasszikusokkal ismerkedhetnek meg, és a vetítés után meg is beszélhetik a látottakat. A pályakezdő filmkészítők karriertippeket kaphatnak telekommunikációs marketingvezetőtől.

A Puskin mozi felső emeletén kiépített VR-szobában lenyűgöző virtuálisvalóság-tartalmakkal készülnek, a versenyprogramban bemutatott magyar premierek alkotói pedig egy kávé mellett várják kötetlen beszélgetésre a közönséget.

A Friss Hús fesztivál a filmipari szakemberek és a mozirajongó közönség számára egyaránt tartogat érdekességeket. Az eseményeknek a Puskin mozi ad otthont május 30. és június 5. között. A programok teljes listája és az azokra való regisztráció ezen a linken érhető el.

A Friss Hús programjaira május 16-án kezdődik a jegyértékesítés.

A szakmai programok helyszíne a Puskin mozi termei és kávézója.

Forrás: Friss Hús Budapest International Short Film Festival

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés