bezár
 

zene

2024. 04. 27.
Pécs a Magyar Zene Háza Város a Házban idei sorozatában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pécs a Magyar Zene Háza Város a Házban idei sorozatában Sokszínű programkínálattal mutatkozik be Pécs a Magyar Zene Háza Város a Házban elnevezésű sorozatában péntektől vasárnapig, a rendezvényen többek között Lovasi András zenész, énekes, Parti Nagy Lajos költő, író, Kocsis Gergely színművész, a Pannon Filharmonikusok és a Zsolnay Fényfesztivál képviseli a dél-dunántúli várost.

A pénteki budapesti sajtótájékoztatón Batta András, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az intézmény jelentős eseményét, a Város a Házban című sorozatot negyedik alkalommal rendezik meg, melyen Debrecen, Veszprém és Székesfehérvár után idén az egyik leggazdagabb kulturális élettel rendelkező hazai város, Pécs mutatkozik be.

prae.hu

"Egy olyan műsort sikerült összeállítani a hétvégére, ami a Magyar Zene Háza technikai adottságaihoz és tartalmához is rendkívüli módon passzol" - fogalmazott Batta András.

Péntektől vasárnapig többek között irodalmi és klasszikus zenei - részben ingyenes - programok lesznek, valamint a Magyar Zene Háza hangdómja is kiemelte szerepet fog kapni, ugyanis ott mutatkozik be a pécsi Zsolnay Fényfesztivál - tette hozzá az igazgató.

A pécsi programkínálatban egyszerre jelenik meg a műfaji sokszínűség, az ismeretterjesztés, de a jövő tehetségeinek is lehetőséget ad a bemutatkozásra. A hétvégén zajló programsorozatban a legszélesebb műfaji palettán mozgó műsorok valósulnak meg - hangsúlyozta Zag Gábor, Pécs kulturális és társadalmi kapcsolatokért felelős alpolgármestere.

A szervezők által küldött írásos összegzés felidézi, hogy a Magyar Zene Háza két éve futó programsorozata, a Város a Házban a gazdag zenei és kulturális élettel rendelkező vidéki városok számára nyújt lehetőséget arra, hogy bemutassák változatos zenei életüket, kiemelkedő együtteseiket, művészeti fesztiváljaikat és feltörekvő tehetségeiket.

A közlemény kiemeli, hogy a Zsolnay Fényfesztivál világát is megismerhetik az érdeklődők: a Zene Háza Hangdómjában több audiovizuális program lesz látható egész hétvégén Zsolnay Fényfesztivál Showcase címmel.

Szombat délelőtt a Bóbita Bábszínház lép fel a Torzonborz és a holdrakéta című, zenés bábszínházi előadásával, majd délután ingyenes programok következnek: az Elektronikai bütykölde című kurzuson egyszerű áramköri elemekből készíthetnek az érdeklődők elektronikai eszközöket, majd elektronikus zenei improvizációt hallgathat a közönség. A napot Lovasi András Teremőr című koncertje zárja.

A tájékoztatás szerint vasárnap összművészeti programmal várják az érdeklődőket a helyszínen: a Pécsi klasszikus Parti Nagy Lajossal és Kocsis Gergellyel című esten Lickl György, Kodály Zoltán és Vidovszky László szerzeményeit a Pannon Filharmonikusok szólamvezetőiből alakult Eozin Vonósnégyes szólaltatja meg, két pécsi születésű, Junior Prima díjas fiatal tehetség, Megyimórecz Ildikó operaénekes és Balogh Ádám zongoraművész közreműködésével.

A zeneművek mellett a neves kortárs költő, egykori pécsi diák, Parti Nagy Lajos olvas fel verseiből; Weöres Sándor, Csorba Győző és Bertók László műveit pedig Kocsis Gergely színművész előadásában hallhatja a nagyközönség.

Bővebb információk a programokról a www.zenehaza.hu weboldalon találhatók.

Kép forrása: a Magyar Zene Háza hivatalos Facebook oldala

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés