bezár
 

film

2009. 09. 26.
Bujtor Istvánra emlékezik a Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesülete
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesülete mély megdöbbenéssel és fájdalommal értesült tiszteletbeli tagja, Bujtor István halálhíréről.

Az elmúlt napok biztató híradásai után mély megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy Bujtor István színművész, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója hirtelen elhunyt.

A színészi pályája során nyújtott alakításaiért, melyekkel a bűnüldözők, azon belül is a nyomozók mindennapi munkáját mutatta be és népszerűsítette, Bujtor Istvánt – mindenki Ötvös Csöpijét – tavaly a Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesülete tiszteletbeli tagjai sorába fogadta. Az erről szóló oklevél átvételekor még arról beszélt, hogy a körülmények nem kedvezőek egy új film elkészítéséhez, Ötvös Csöpi nyugdíjba vonulna, de a közvélemény, a nézők buzdítására újra nyomozni kezdhet Kardos doktor oldalán.

Sajnos, az a bűnügy már felderítetlen marad…

Bujtor István az Ötvös-sorozattal kultuszfilmeket, kordokumentumokat alkotott: a Pogány Madonnától a Zsaruvér és csigavérig szemléletesen, valósághűen mutatta be a rendőrség, ezen belül a nyomozók munkáját, az aktuális technikai lehetőségeiket, napi problémáikat a rendszerváltás időszakától napjainkig – mindezt egy könnyen emészthető, gegekkel teli, vidám sztoriba csomagolva.

Betegségének híre aggodalommal töltötte el, halálhíre lesújtotta egyesületük tagjait. A Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesülete sosem feledi tiszteletbeli tagját, Bujtor Istvánt, Csöpit.

prae.hu

Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesülete Elnöksége


Forrás: OS

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Alex Garland: Polgárháború
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés